Jamal Ben Saddik in kwaad daglicht gezet: 'Trial by media' Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik in kwaad daglicht gezet: 'Trial by media'

Jamal Ben Saddik in kwaad daglicht gezet: 'Trial by media'

Jamal Ben Saddik moet binnenkort voor de rechter verschijnen en heeft een eis van 40 maanden cel tegen zich geeist door de Belgische Justitie. Intussen lijkt de Marokkaanse atleet al veroordeeld door de media.

Waar Ben Saddik nog voor de rechtbank moet komen hebben een aantal mediapartijen hun pijlen gericht op de Marokkaanse topvechter. Zo schrijft onder andere Panorama dat Ben Saddik wordt gevloerd door het Openbaar Ministerie en dat het sneu is hoe hij verlangd naar een gevecht tegen Rico Verhoeven de Glory kampioen.

"Verhoeven is op zijn beurt helemaal niet geïnteresseerd in een rematch met iemand die onderhand vaker op het politiebureau zit dan dat hij in de ring staat", aldus Panorama.

Schorsing

Ook haalt het blad de recente schorsing aan van Ben Saddik voor het inmiddels beruchte trap incident waar volgens critici eenzijdig is gehandeld en Verhoeven ook bestraft had moeten worden.

Ben Saddik zou volgens het blad zijn pupil Nabil Khachab hebben willen bijstaan. "Beter doen ze hun huiswerk, ze trainen samen en Nabil is geen pupil van Jamal", zegt een insider. "Riool journalistiek om nog even iemand een trap na te geven, ken je feiten."

Effe en trap na geven

Is Ben Saddik een zogenaamd slachtoffer van Trial by media? "Zo kan je het wel zien, maar het kan ook in zijn voordeel werken. Een rechter kijkt vaker naar dit soort zaken en neemt dit mee in zijn beslissing."

"Op vrijdag 28 juni wordt duidelijk wat de uitspraak zal zijn, die hopelijk voor de topvechter mee zal vallen", aldus de insider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws