Nieuws

Jamal Ben Saddik slaat Roemeen twee keer neer

Jamal Ben Saddik en Benny Adegbuyi stonden op 8 december 2018 stonden oog in oog in de finale van het GLORY 62 zwaargewicht toernooi. Het gevecht duurde slechts één minuut en 52 seconden. Waarbij Jamal zijn tegenstander in vernietigende stijl knock-out sloeg. Waar het verhaal normaal gesproken hier zou eindigen was dit slechts het begin van hun rivaliteit die avond.

Laten we teruggaan naar het begin van het GLORY 62 zwaargewichttoernooi. Acht zwaargewichten stonden in de brackets, met als ultieme doel de toernooi kroon te veroveren door drie gevechten op één avond te winnen. De winnaar zou een kans krijgen op het grootste prijzengeld in het kickboksen: het zwaargewicht kampioenschap van de wereld.

Het begin van de rivaliteit

Benny en Jamal waren respectievelijk de nummer één en nummer twee. Om elkaar in de finale te ontmoeten, moesten ze elk hun eerste twee gevechten winnen, wat ze ook deden. Maar hun paden naar de finale waren allesbehalve gelijk.

Beide gevechten van Benny waren ware oorlogen. Hij overklaste zijn tegenstander in het eerste gevecht, maar het was allesbehalve makkelijk. In zijn tweede gevecht voerde hij een volledige strijd met Jafar Willness in wat later het gevecht van het jaar 2018 zou worden. Hij won door knock-out, maar liep onderweg veel schade op.

Verschillende paden naar de finale

Ondertussen was Jamals weg naar de finale veel minder dramatisch. Hij won zijn eerste gevecht door een TKO in de eerste ronde en werd nauwelijks geraakt. Zijn volgende gevecht ging alle drie de rondes, maar Jamal gaf een masterclass waarbij zijn tegenstander geen antwoord had.

In de finale bleek Jamal duidelijk de fittere vechter, maar Benny was niet van plan zonder slag of stoot ten onder te gaan. Na een vroege uitwisseling van zware stotem leek Jamal zijn rechterhand te breken. Ondanks dit wist hij Benny te domineren met slechts zijn linkerhand en na bijna twee minuten sloeg hij Benny knock-out, waarmee hij de toernooi winst opeiste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws