Justitie laat Rico Verhoeven lopen: advocaat Koppers eist actie! Nieuws
Nieuws

Justitie laat Rico Verhoeven lopen: advocaat Koppers eist actie!

Justitie laat Rico Verhoeven lopen: advocaat Koppers eist actie!

Tibor Koppers die aangifte deed tegen Glory Kickbokskampioen Rico Verhoeven en diens manager Karim Erja vanwege bedreiging is ontstelt dat deze niet verder wordt onderzocht door de politie. Vandaag kwam naar buiten dat de Officier van Justitie heeft laten weten niks te kunnen met de aangifte.

In een persbericht reageert de advocaat van Koppers, Mr. E.P. Vroegh: "Met grote verbazing heeft Tibor Koppers zojuist kennisgenomen van de mediaberichten die aangeven dat Rico Verhoeven niet vervolgd zal worden wegens het bedreigen van zijn voormalig zakenpartner. "

Op zijn minst opmerkelijk stelt zijn raadsvrouwe Mr. E.P. Vroegh: "Kennelijk had de politie Amsterdam-Amstelland geen enkele haast om de aangifte vorige week op te nemen zodat wij genoodzaakt waren om elders in het land de aangifte te formaliseren. Doch deelt men nu de informatie om niet te vervolgen onverwijld mee aan de media en de beoogde verdachten zonder hiervan de aangever op de hoogte te stellen."

Kritiek op het onderzoek van het OM

Mr. E.P. Vroegh benadrukt dat het opmerkelijk is dat het OM-onderzoek geen aanleiding zou geven om tot vervolging over te gaan. "De vraag rijst welk onderzoek überhaupt is uitgevoerd door justitie naar Verhoeven? Gisteren werd nog door een betrokken rechercheur bevestigd dat men uiteindelijk geen beelden heeft gevorderd en ook de bezoekerslijsten nog niet had bestudeerd. Er valt dus niets te zeggen over de toedracht, de locatie, getuigen en uiterlijke verschijningsvormen van de bedreiging."

Toekomstige stappen en verdere onderzoeken

"Afgesproken werd om overleg te voeren met de zaaksofficier om de aangifte waar mogelijk te verduidelijken en verdere onderzoeken naar de toedracht te bespreken. "Volgens Mr. E.P. Vroegh is de beslissing van het OM prematuur en doet deze geen recht aan de ernst van de bedreiging en de ervaringen van de cliënt.

"Het geeft te denken dat de beslissing van het OM in de media komt voordat de aangever op de hoogte is gesteld, wat suggereert dat er kennelijk heel korte lijntjes zijn met direct betrokkenen", aldus Mr. E.P. Vroegh.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws