K-1 bevestigt mogelijke hersenschade kickbokser Karimian na illegale actie Nieuws
Nieuws

K-1 bevestigt mogelijke hersenschade kickbokser Karimian na illegale actie

K-1 bevestigt mogelijke hersenschade kickbokser Karimian na illegale actie

De strijd in de K-1 ring afgelopen weekend tussen Claudio Istrate en Sina Karimian heeft voor flinke opschudding gezorgd. Sina Karimian, een van de bekendste kickboksers van dit moment, is woedend over hoe het gevecht verliep tijdens de K-1 World GP 2024 in Osaka.

Istrate deelde een paar flinke, maar vooral verboden klappen uit, waardoor Karimian bewusteloos in het ziekenhuis belandde. Karimian is nu vastberaden om gerechtigheid te krijgen.

Istrate pakt Karimian hard aan met verboden technieken

Het begon al snel mis te gaan in het gevecht toen Claudio Istrate tijdens een clinch een aantal harde stoten uitdeelde op het achterhoofd van Karimian. En dat is absoluut verboden in het kickboksen.

Karimian incasseerde de klappen en al snel werd het duidelijk dat het ernstig was. Hij ging knock-out en moest direct naar het ziekenhuis, waar hij bewusteloos aankwam. De beelden van Karimian op de brancard raakten veel mensen diep.

Istrate blijft ongestraft, gevecht ongeldig verklaard

Maar het verhaal werd nog vreemder. Ondanks de illegale acties van Istrate, kreeg hij geen enkele straf. Geen diskwalificatie, geen verlies, helemaal niks. In plaats daarvan werd het gevecht simpelweg als 'no contest' verklaard, alsof het nooit heeft plaatsgevonden.

Voor Karimian was dat een klap in zijn gezicht. Hij verloor niet alleen zijn kans op de finale van de K-1 World GP in december, maar hij liep ook een flinke som prijzengeld mis.

Karimian eist actie en compensatie voor wat hij heeft verloren

Karimian is vastberaden om dit niet zomaar te laten gebeuren. Hij wil dat K-1 ingrijpt en dat Istrate wordt gestraft voor zijn illegale acties. Daarnaast eist hij een schadevergoeding voor wat hij is kwijtgeraakt. Maar voor Karimian gaat het verder dan alleen zijn persoonlijke verlies. Hij maakt zich ook zorgen over de integriteit van de sport. “Dit soort dingen mogen niet zonder gevolgen blijven,” zei hij boos.

"Na zijn terugkeer in Tokio werd hij per ambulance vervoerd. Mogelijk is er schade aan de diepe delen van zijn hersenen ontstaan", zegt Carlos Kikuta K-1 offical die aangeeft dat er daadwerkelijk schade is ontstaan bij Sina Karimian. "Het is misschien beter om een ​​grondig onderzoek uit te voeren en de rest van het jaar te proberen te rusten." Dit zou inhouden dat K-1 zich dus vasthoudt aan de beslissing van een No Contest en Karimian geen wildcard krijgt voor de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws