Schandaal in K-1: Topvechter eist gerechtigheid Nieuws
Nieuws

Schandaal in K-1: Topvechter eist gerechtigheid

Schandaal in K-1: Topvechter eist gerechtigheid

Sina Karimian, een bekende naam in de kickbokswereld, is woedend na wat er afgelopen weekend gebeurde tijdens de K-1 World GP 2024 in Osaka. In zijn gevecht tegen Claudio Istrate ging het helemaal mis door illegale acties van zijn tegenstander. Karimian belandde uiteindelijk bewusteloos in het ziekenhuis en wil nu gerechtigheid.

Tijdens het gevecht ging Claudio Istrate tot het uiterste, maar niet op de juiste manier. Terwijl de twee in de clinch stonden, bleef Istrate stiekem op het achterhoofd van Karimian slaan – iets wat absoluut verboden is in de sport. Die klappen kwamen hard aan.

Istrate slaat hard toe met verboden technieken

Het werd zo erg dat Karimian knock-out ging en het gevecht abrupt moest stoppen. De schrik sloeg toe toen Karimian op een brancard het ziekenhuis werd ingereden.

Geen straf voor Istrate, gevecht ongeldig verklaard

En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Istrate geen enkele straf voor zijn illegale acties. In plaats van diskwalificatie of een verlies, werd het gevecht gewoon als 'no contest' bestempeld, alsof het nooit had plaatsgevonden.

Schandaal in K-1: Topvechter eist gerechtigheid
Sina Karimian op brancard in de ring

Voor Karimian voelt dit als een dubbele klap. Hij verloor niet alleen zijn kans om in december de finale van de K-1 World GP te vechten, maar liep ook nog eens een flinke zak geld mis.

Karimian wil gerechtigheid en vraagt compensatie

Nu eist Karimian dat K-1 in actie komt. Hij wil dat Istrate ter verantwoording wordt geroepen voor zijn gedrag en hoopt op een schadevergoeding voor alles wat hij heeft verloren. Voor Karimian gaat dit verder dan alleen zijn persoonlijke situatie; hij wil ook dat de sport eerlijk blijft.

“Dit soort dingen mogen niet zonder gevolgen blijven,” laat hij weten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws