Nieuws

K-1 gokt op Stoyan Koprivlenski als volgende grote ster

Stoyan Koprivlenski is de grote belofte bij het legendarische K-1 in Japan. De voormalige Glory kickbokser komt op 5 oktober weer in actie tijdens K-1 World GP 2024 in Osaka - Asian Round. Er wordt veel veracht van de Bulgaar die wel eens een belangrijke rol kan gaan spelen in het schaakspel tussen K-1 en concurrent Glory.

De rijzende ster bij K-1 Stoyan Koprivlenski is een voormalige nummer 2 in het GLORY lichtgewicht (-70 kg) klassement en versloeg in 2017 Tijani Beztati, de huidige GLORY wereldkampioen in deze gewichtsklasse. Hij traint bij het prestigieuze Mike's Gym in Nederland, een sportschool die bekend staat om het voortbrengen van topvechters in de kickbokswereld.

Koprivlenski slaagde er in tijdens K-1 World MAX 2024 - World Championship Tournament Final in juli zijn naam goed onder de aandacht te brengen door de K-1 toernooi titel te winnen. Vaak ondergewaardeerd bij Glory lijkt zijn weg binnen de K-1 er een van goud te worden.

Spectaculaire overwinning op buakaw banchamek en doorbraak naar de finale

Op 7 juli verving hij Ouyang Feng, die vanwege een blessure uitgeschakeld was, en nam het op tegen de legendarische Buakaw Banchamek. De Thaise legende met meer dan 280 gevechten achter zijn naam.

In een spannende wedstrijd wist hij een beslissing te forceren en Buakaw naar de grond te brengen, wat hem een overwinning opleverde en zijn naam vestigde in de wereld van het kickboksen.

Triomf in de finale met knock-down van victor akimov

In de halve finale versloeg hij Deng Silva, waarna hij in de finale tegenover Victor Akimov stond. In deze beslissende wedstrijd wist hij Akimov knock-down te slaan en daarmee de titel van K-1 WORLD MAX 2024 -70kg Tournament Winner te veroveren.

Deze prestatie heeft hem definitief op de kaart gezet als een van de grootste talenten in het internationale kickboksen. De fans kijken dan ook uit naar oktober een tegenstander moet nog bekend gemaakt worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws