'Kale bats!' UFC-ster Pereira onthult geheim scheren hoofd voor wedstrijd Nieuws
Nieuws

'Kale bats!' UFC-ster Pereira onthult geheim scheren hoofd voor wedstrijd

'Kale bats!' UFC-ster Pereira onthult geheim scheren hoofd voor wedstrijd

UFC licht zwaargewicht kampioen Alex Pereira scheert altijd zijn hoofd kaal vlak voor zijn wedstrijden. Achter deze traditie schuilt een ijzingwekkende verklaring.

Pereira verdedigt deze zaterdag tijdens UFC 303 in Las Vegas zijn licht zwaargewicht titel tegen Jiří Procházka. Slechts zeven maanden geleden versloeg hij Procházka al eens om de vacante titel te pakken bij UFC 295.

Met amper een handvol MMA-wedstrijden op zijn naam is Pereira uitgegroeid tot een van de meest intimiderende vechters in de UFC-geschiedenis. Hij veroverde al twee UFC-titels en is een wereldwijde ster geworden.

Buiten de trainingskampen laat Pereira zijn haar vaak groeien. Hij verschijnt dan ook met lang haar bij verschillende UFC-evenementen en in het openbaar. Maar zodra de fight week begint, transformeert Pereira van een vrolijke man in een angstaanjagend monster.

Het kaal scheren van zijn hoofd is onderdeel van deze transformatie

In aflevering vier van de UFC 303: Embedded serie onthult Pereira waarom hij zijn hoofd vlak voor elke UFC-wedstrijd kaal scheert.

"Met [lang] haar zie ik eruit als een goede gast, dat werkt niet," aldus Pereira. "Ik moet klaar zijn voor oorlog."

Pereira: Met lang haar lijk ik teveel een lieve jongen

Pereira's weg naar de top van de vechtsportwereld was ongewoon en snel. Met slechts acht MMA-wedstrijden op zijn naam werd hij al middengewicht kampioen door Israel Adesanya te verslaan bij UFC 281.

Vervolgens versloeg hij Procházka in november en kroonde zich tot tweevoudig UFC-kampioen. Sindsdien won hij ook nog eens van voormalig middengewicht kampioen Jamahal Hill bij UFC 300.

Voordat hij fulltime overstapte naar MMA, was Pereira al een onverslaanbare kracht in kickboksen. Hij versloeg Adesanya zelfs twee keer in de ring en won meerdere Glory Kickboxing titels.

Tijdens de voorbereiding voor zijn nieuwe UFC-uitdaging is Pereira volledig in vechtmodus. Zaterdagavond zal zijn intimiderende aura ongetwijfeld te zien zijn in de Octagon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws