Khabib doet schokkende onthulling over rivaal McGregor Nieuws
Nieuws

Khabib doet schokkende onthulling over rivaal McGregor

Khabib doet schokkende onthulling over rivaal McGregor

Khabib Nurmagomedov staat bekend als een van de meest koelbloedige en berekenende vechters in de UFC. Maar de aanloop naar zijn confrontatie met Conor McGregor bracht een intense woede in hem naar boven. De rivaliteit tussen de lichtgewichten bereikte een hoogtepunt tijdens UFC 229 in 2018. Waar Nurmagomedov het gevecht domineerde en McGregor uiteindelijk in de vierde ronde tot overgave dwong. De maandenlange opbouw naar het evenement gekenmerkt door lelijke trash talk en persoonlijke beledigingen gericht aan Nurmagomedov en zijn familie, was de Russische vechter klaar voor wraak.

Voorafgaand aan het gevecht was Nurmagomedov zo vastberaden dat hij zelfs een duidelijke boodschap had voor UFC-CEO Dana White, nog voordat de actie begon. "Het was alsof we net het contract hadden getekend, en ik bad tot God: sluit de kooi en laat mij en hem alleen," onthulde Nurmagomedov in de podcast Inspire Me. "Dit is wat ik op dat moment echt, echt wilde. Want je weet nooit, iemand kan geblesseerd raken, er kan iets gebeuren. Je weet het nooit. Ik was klaar voor dit gevecht en ik wachtte op dit moment. Ik was erg blij."

De confrontatie en de vechtpartij

Op het moment dat de kooi sloot en het gevecht begon, maakte Nurmagomedov zijn droom waar. Hij was dicht bij een knock-out op McGregor voordat hij uiteindelijk in de vierde ronde een beslissende submissie wist te plaatsen. McGregor probeerde tijdens het gevecht nog te sussen door te zeggen dat de aanloop "gewoon zakelijk" was, maar voor Nurmagomedov was het veel persoonlijker.

Na zijn overwinning had Nurmagomedov nauwelijks tijd om te vieren voordat hij uit de kooi sprong om achter de coaches en teamgenoten van McGregor aan te gaan die ook betrokken waren bij de trash talk voorafgaand aan UFC 229. Wat volgde was een massale vechtpartij in de T-Mobile Arena in Las Vegas, waarbij beveiliging en politie ingreep om de situatie onder controle te krijgen. Voordat de vechtpartij zich verder verspreidde in het publiek.

Onverwerkte emoties na het gevecht

Terugkijkend op het incident, geeft Nurmagomedov toe dat de overwinning op McGregor hem niet volledig tevreden stelde. Hij had nog steeds het gevoel dat hij onafgemaakte zaken had en dat het wurgen van McGregor simpelweg niet genoeg was. "Het was een zeer emotionele tijd, maar tegelijkertijd was het mijn gevoel — ik wilde echt iemands hart uitscheuren," zei Nurmagomedov. "Heb je dat gevoel ooit in je leven? Ik probeerde gewoon zijn hart uit te scheuren."

De intensiteit van Nurmagomedovs emoties na het gevecht benadrukt hoe diep de rivaliteit met McGregor ging en hoe persoonlijk de kwestie voor hem was. Ondanks zijn kalme en berekende persona in de octagon, liet deze gebeurtenis zien dat zelfs de meest gecontroleerde vechters in de sport kunnen worden meegesleept door hun emoties.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws