'Kickboksen trainen is hier levensgevaarlijk!' Vleesetende infecties eisen hun tol Nieuws
Nieuws

'Kickboksen trainen is hier levensgevaarlijk!' Vleesetende infecties eisen hun tol

'Kickboksen trainen is hier levensgevaarlijk!' Vleesetende infecties eisen hun tol

AJ McKee de bekende Bellator MMA vechter deelde foto's van een vleesetende infectie opgelopen in Thailand, waardoor hij afgelopen weekend niet kon vechten.

Als excuses om zich terug te trekken uit gevechten, zijn er niet veel betere redenen dan een vleesetende infectie. Dat is precies wat AJ McKee ervan weerhield om afgelopen weekend tegen Patricky Freire uit te komen tijdens Rizin x Bellator 2. McKee heeft ook gedwongen moeten afzien van de Bellator Lightweight Grand Prix, maar als we naar deze foto's kijken, had hij waarschijnlijk weinig keus.

De Amerikaan heeft last van een stafylokokken infectie en heeft twee wonden in zijn knie. Hoewel het niet de ergste stafylokokkeninfectie is die we dit jaar hebben gezien. Die twijfelachtige eer gaat naar de Australische kickbokser en mixed martial artist Tim Schultz, die bijna een been verloor na een soortgelijke infectie in Phuket.

Let goed op waar je traint

Inmiddels waarschuwen artsen om voorzichtig te zijn met het trainen in landen als Thailand. Het gevaar ligt op de loer door gebrek aan hygiene bij een aantal sportscholen. Je zult maar net de verkeerde treffen en het kan slecht aflopen zo als in het geval van McKee en Schultz.

"De sportschool is een geweldige plek om je lichaam te versterken en te versterken terwijl je plezier hebt. Maar neem voorzorgsmaatregelen of de sportschool kan ook kwaad doen. "Mensen hebben huidinfecties opgelopen, zoals voetschimmel, ringworm en stafylokokken", zegt C. Rick Henriksen, MD, een arts aan de University of Utah Health.

Maar het is duidelijk dat McKee niet had kunnen deelnemen aan Rizin x Bellator 2. Het is niet waarschijnlijk dat tegenstanders staan te springen om het op te nemen tegen een tegenstander die lijdt aan een potentieel gevaarlijke vleesetende infectie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws