Kickboksicoon Peter Aerts scherper dan ooit: 'Niet te stoppen' Nieuws
Nieuws

Kickboksicoon Peter Aerts scherper dan ooit: 'Niet te stoppen'

Kickboksicoon Peter Aerts scherper dan ooit: 'Niet te stoppen'

Peter Aerts, een van de meest iconische kickboksers die Nederland ooit heeft voortgebracht, viert deze maand zijn 54e verjaardag. Voor iemand die jarenlang op het hoogste niveau vocht, blijft hij opvallend fit.

De fans blijven hopen op een comeback, maar Peter zelf lijkt andere prioriteiten te hebben.

Peter Aerts: "Ik wil mijn vaardigheden nooit verliezen"

Aerts, bijgenaamd "The Dutch Lumberjack," is altijd iemand geweest die zichzelf tot het uiterste dreef. En dat doet hij nog steeds. Hij mag dan niet meer professioneel in de ring staan, maar zijn trainingsroutine is er niet minder intens op geworden. Hij traint regelmatig bij de Royal Boxing Club The Palm in Dubai, waar hij vooral focust op het behouden van zijn boks- en high kick-technieken. "Ik wil mijn vaardigheden nooit verliezen," zegt Aerts vastberaden.

Je kunt je voorstellen dat het leven zonder de constante druk van competities hem ook wel bevalt. De relaxte, warme sfeer van Dubai en de luxe sportschool waar hij nu traint, bieden een perfecte balans voor iemand die jarenlang in de vuurlinie stond.

Jerome Le Banner: Een harde KO en het einde van een tijdperk

Gisteren vond er in Japan een ander belangrijk moment plaats in de kickbokswereld. Jerome Le Banner, een andere legende in het kickboksen, maakte zijn comeback tijdens een K-1 evenement. Maar het liep niet goed af. Hij ging KO en kondigde vrijwel direct daarna zijn pensioen aan. Dat nieuws sloeg in als een bom bij de fans en zorgde ook voor geruchten over andere kickboksers van dezelfde generatie, waaronder Aerts.

Hoewel Aerts stil blijft over een mogelijke comeback, hopen veel hardcore fans toch nog een keer hun held in actie te zien. "Ik denk niet dat ik ooit nog in de ring zal staan voor een gevecht," zei Aerts een tijd geleden. Maar zoals met alles in het leven: je weet het nooit zeker.

Kan Aerts de verleiding weerstaan?

Peter Aerts heeft alles gewonnen wat er te winnen valt in het kickboksen. K-1 titels, tientallen overwinningen en een status die hem onsterfelijk heeft gemaakt in de vechtsportwereld. Toch blijft de roep van de ring altijd bestaan. Fans over de hele wereld zouden een klein sprongetje maken als Aerts zich toch nog een keer laat verleiden tot een laatste gevecht. Maar de vraag blijft: is dat nodig? Of geniet Aerts gewoon van zijn leven buiten de schijnwerpers?

Terwijl zijn Franse collega Le Banner zijn handschoenen voorgoed aan de wilgen hangt, traint Aerts rustig door. Of dat nu voor zichzelf is, of misschien toch als voorbereiding op iets groters, laat hij in het midden. Wat wel duidelijk is, is dat deze man nooit zal stoppen met wat hij het beste doet: zichzelf uitdagen en de grenzen van het mogelijke verleggen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws