Nieuws

Kroatische vechtmachine klapt reus onderuit

Mirko "Cro Cop" Filipović is een ware legende de Kroaat die afgelopen weekend tijdens Glory 95 in Zagreb in het zonnetje werd gezet was een beest in de ring. Zijn gevecht met Baruto is een van de bewijzen hoe de nu 50 jarige vechter zijn tegenstanders compleet sloopte.

Op een ijskoude oudejaarsavond in 2016 was er maar één ding dat de temperatuur omhoog kreeg in de Saitama Super Arena in Japan: de keiharde knokpartij tussen Mirko "Cro Cop" Filipović en de kolossale Baruto. Beide mannen, zwaargewichten in de wereld van MMA, stonden oog in oog in een gevecht waar menig fan met samengeknepen vuisten naar zat te kijken. En het werd een gevecht om niet snel te vergeten.

Twee zwaargewichten, één doel

Vanaf het eerste moment hing er spanning in de lucht. Je kon de zweetdruppels bijna horen vallen in de arena, zoveel lading zat er in deze strijd. Baruto, een gigant van een man, probeerde zijn tegenstander letterlijk vast te zetten in de hoek van de ring. En dat lukte hem aardig; hij drukte Cro Cop flink tegen de touwen aan, waarbij het publiek zich afvroeg hoe lang de Kroatische vechter dit nog vol zou houden.

Cro Cop slaat genadeloos toe

Maar waar Baruto met brute kracht kwam, kwam Cro Cop met finesse en ervaring. Op het perfecte moment wist Cro Cop de situatie naar zijn hand te zetten. Terwijl Baruto nog dacht dat hij de overhand had, haalde Cro Cop plotseling uit met een knetterharde knie recht in Baruto’s zij. In een fractie van een seconde zakte de reus in elkaar, en dat was dat. Het publiek hield z’n adem in, maar de scheidsrechter had geen twijfel: het was voorbij.

Een legende in actie

Wat een spektakel! Cro Cop, de man die altijd zijn kalmte bewaart, bleef ook nu nuchter. Hij had Baruto misschien gevloerd, maar hij wist dat de avond nog niet voorbij was. Hij stond op het punt om later die nacht opnieuw te vechten in de finale. Maar het was duidelijk: met deze knock-out had hij een krachtige boodschap gestuurd naar zijn volgende tegenstander.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws