Logan Paul eet eigen woorden op: Maakt fout over bokser Khelif Nieuws
Nieuws

Logan Paul eet eigen woorden op: Maakt fout over bokser Khelif

Logan Paul eet eigen woorden op: Maakt fout over bokser Khelif

De Amerikaanse influencer en worstelaar Logan Paul heeft zijn eerdere uitspraken over de Algerijnse boksster Imane Khelif teruggenomen. Eerder had Paul fel gecritiseerd dat Khelif, die in het verleden is gediskwalificeerd vanwege een niet nader gespecificeerde geslachtscontrole, mocht deelnemen aan de Olympische Spelen.

Khelif staat momenteel in de schijnwerpers nadat ze haar tegenstandster Angela Carini in slechts 46 seconden versloeg. Carini gaf op vanwege extreme pijn. De Algerijnse bokser werd hierop door verschillende personen, waaronder Paul, beschuldigd van oneerlijke concurrentie vanwege vermeende mannelijke fysieke kenmerken.

Nieuwe informatie lijkt echter een ander beeld te schetsen. Er zijn aanwijzingen dat Khelif weliswaar een verhoogd testosterongehalte heeft, maar dat ze geboren is als vrouw. Paul heeft zijn eerdere uitspraken hierop teruggenomen en erkend dat hij mogelijk verkeerde informatie heeft verspreid.

De controverse rondom Khelif blijft echter bestaan. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verdedigt de deelname van de Algerijnse bokser en stelt dat ze aan alle regels voldoet. Ondertussen hebben andere bekende namen, zoals de Amerikaanse boksster Claressa Shields, hun eerdere uitspraken over Khelif ook teruggenomen.

De discussie over fair play en de deelname van sporters met een biologisch voordeel blijft een actueel onderwerp. Het geval Khelif heeft deze discussie opnieuw aangewakkerd en zal waarschijnlijk nog lang nazinderen.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws