Jake Paul biedt door transgender verslagen Boksster revanche aan Nieuws
Nieuws

Jake Paul biedt door transgender verslagen Boksster revanche aan

Jake Paul biedt door transgender verslagen Boksster revanche aan

Jake Paul de Amerikaanse influencer en bokser heeft de Italiaanse Angela Carini een plek aangeboden op een van zijn boksgalas. Carini werd vandaag op schokkende wijze uitgeschakeld tijdens de Olympische Spelen in Parijs, nadat ze in de ring stond tegen een tegenstander die eerder was gediskwalificeerd vanwege het hebben van mannelijke XY-chromosomen.

Carini, die haar hele leven had gewerkt om de Olympische droom waar te maken, werd na slechts 46 seconden verslagen. De Italiaanse bokser verklaarde na afloop dat ze nog nooit zo hard was geraakt in haar leven.

Paul, die de situatie als ‘ziekmakend’ en een ‘farce’ omschreef, ziet een kans om Carini te steunen. Hij biedt haar een platform aan waar ze op een eerlijke manier haar talenten kan laten zien. Volgens Paul kan Carini zo de wereld laten zien waartoe ze in staat is, zonder dat ze geconfronteerd wordt met onrechtvaardige omstandigheden.

Onrechtvaardig verslagen? Jake Paul biedt uitweg

De controverse rondom de wedstrijd tussen Carini en haar tegenstander heeft geleid tot een grote maatschappelijke discussie over fair play in de sport. Het Internationaal Olympisch Comité IOC ligt onder vuur voor haar besluit om de gediskwalificeerde bokser toch toe te laten tot de Olympische Spelen.

Carini heeft nog niet gereageerd op het aanbod van Paul. Het is afwachten of de Italiaanse bokser de kans zal grijpen om op deze manier revanche te nemen. Vooralsnog is duidelijk dat de zaak veel aandacht krijgt en dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws