Martyn Ford's geheime gym: Een kijkje in de 'lame gym' van de acteur en bokser-bodybuilder Nieuws
Nieuws

Martyn Ford's geheime gym: Een kijkje in de 'lame gym' van de acteur en bokser-bodybuilder

Martyn Ford's geheime gym: Een kijkje in de 'lame gym' van de acteur en bokser-bodybuilder

Martyn Ford, een bekende acteur en bodybuilder, heeft een eigen trainingsruimte die hij gekscherend de 'lame gym' noemt. Deze gym, die al 22 jaar in zijn bezit is, was oorspronkelijk gekocht met zijn studielening toen hij 19 of 20 jaar oud was.

Ford gebruikte deze ruimte niet alleen om te trainen, maar overwoog op een gegeven moment zelfs om in een caravan buiten te wonen omdat hij de huur van zowel de gym als een woning niet kon betalen. De gym is uitgerust met speciale verlichting die de tanden van de sporters witter doet lijken, wat een uniek kenmerk is van deze trainingsruimte.

De trainingsfilosofie van Martyn Ford

Martyn Ford's trainingsaanpak is gericht op hypertrofie, oftewel spiergroei. Hij legt de nadruk op time under tension, wat inhoudt dat de spieren langdurig onder spanning worden gehouden tijdens de oefeningen. Deze methode verschilt van het traditionele zware gewichtheffen en is specifiek gericht op het opbouwen van spiermassa.

Ford's trainingsschema's zijn relatief kort maar intens. Een typische sessie duurt ongeveer 45 tot 50 minuten. Hij gelooft dat wanneer je op de juiste manier traint, lange trainingssessies van 4 uur niet nodig zijn. Deze efficiënte aanpak stelt hem in staat om effectief spieren op te bouwen zonder overmatig veel tijd in de gym door te brengen.

De oefeningen in Ford's routine omvatten een mix van machine- en vrije gewicht oefeningen. Hij maakt gebruik van speciale technieken zoals drop sets en variaties in tempo om de intensiteit van de training te verhogen. Bijvoorbeeld, bij de incline press machine voert hij explosieve bewegingen uit, gevolgd door langzame, gecontroleerde herhalingen om de spieren maximaal te stimuleren.

De unieke apparatuur in de 'lame gym'

Ondanks de zelfspot in de benaming 'lame gym', is Ford's trainingsruimte uitgerust met hoogwaardige en soms unieke apparatuur. Een opvallend stuk is de Hammer Strength machine die in het plafond is ingebouwd, wat volgens Ford een bijzonder kenmerk is van het gebouw. Deze machine, samen met andere specifieke stukken apparatuur, stelt Ford in staat om gerichte en effectieve trainingen uit te voeren.

De gym bevat ook aangepaste verlichtingssystemen, waaronder blauwe lichten die de tanden van de sporters witter doen lijken. Dit detail, hoewel oppervlakkig, draagt bij aan de unieke sfeer van de trainingsruimte en laat zien dat Ford aandacht besteedt aan elk aspect van de trainingservaring.

Naast de gespecialiseerde machines maakt Ford ook gebruik van traditionele vrije gewichten en oefeningen zoals push-ups. Deze combinatie van high-tech apparatuur en basis fitnessoefeningen zorgt voor een veelzijdige trainingsomgeving die geschikt is voor verschillende trainingsdoelen en -niveaus.

De trainingsmethoden van Martyn Ford

Martyn Ford's trainingsmethoden zijn gericht op het maximaliseren van spiergroei en kracht. Hij maakt gebruik van verschillende technieken om de intensiteit van zijn workouts te verhogen. Een van deze technieken is het variëren van de snelheid en het ritme van de oefeningen. Bij sommige sets voert hij explosieve bewegingen uit, terwijl hij bij andere sets juist langzaam en gecontroleerd te werk gaat.

Een ander belangrijk aspect van Ford's trainingsmethode is het gebruik van drop sets. Bij deze techniek begint hij met een zwaar gewicht en vermindert dit geleidelijk tijdens de set, waardoor hij meer herhalingen kan uitvoeren en de spieren tot het uiterste kan pushen. Deze methode zorgt voor een intense spiervermoeidheid en stimuleert spiergroei.

Ford legt ook veel nadruk op de juiste vorm en techniek tijdens het uitvoeren van oefeningen. Hij corrigeert vaak de houding en beweging van zijn trainingspartners om ervoor te zorgen dat elke herhaling effectief is en het risico op blessures minimaliseert. Deze aandacht voor detail draagt bij aan de effectiviteit van zijn trainingen en helpt bij het bereiken van zijn fysieke doelen.

De rol van voeding in Ford's trainingsprogramma

Hoewel de focus in de video ligt op de training zelf, is het duidelijk dat voeding een cruciale rol speelt in Martyn Ford's fitnessregime. Als bodybuilder en acteur die zich voorbereidt op filmrollen waarbij hij moet 'bulken' of spiermassa moet opbouwen, is een gebalanceerd en doelgericht voedingsplan essentieel.

Ford's voedingsaanpak is waarschijnlijk gericht op een hoge eiwitinname om spiergroei te ondersteunen, gecombineerd met voldoende koolhydraten voor energie tijdens intensieve trainingen. Hoewel specifieke details over zijn dieet niet worden genoemd in de video, is het aannemelijk dat hij een strikt voedingsschema volgt dat is afgestemd op zijn trainingsdoelen en filmrolvereisten.

Het belang van hydratatie wordt ook benadrukt tijdens de training, wat wijst op een bewustzijn van de rol die vocht speelt in optimale sportprestaties en herstel. Ford's aandacht voor detail in zijn training vertaalt zich waarschijnlijk ook naar zijn voedingsgewoonten, wat bijdraagt aan zijn indrukwekkende fysiek.

De impact van Ford's trainingsaanpak op zijn acteercarrière

Martyn Ford's toewijding aan fitness en bodybuilding heeft een significante impact gehad op zijn acteercarrière. Zijn indrukwekkende fysiek heeft hem geholpen bij het verkrijgen van rollen in actiefilms en andere producties waar een imposante lichaamsbouw vereist is. Ford's vermogen om zijn lichaam aan te passen aan de eisen van verschillende rollen, of het nu gaat om het opbouwen van spiermassa of het verfijnen van zijn fysiek, maakt hem een veelzijdige acteur in de filmindustrie.

De discipline en toewijding die Ford toont in zijn trainingsregime vertalen zich ook naar zijn werk als acteur. Het vermogen om consistent te trainen en zijn lichaam te vormen vereist dezelfde focus en doorzettingsvermogen die nodig zijn voor het acteervak. Dit heeft Ford geholpen om zich te ontwikkelen van rollen in lowbudgetfilms naar meer prominente posities in de entertainmentindustrie.

Ford's gym fungeert niet alleen als een trainingsruimte, maar ook als een plek waar hij zich kan voorbereiden op zijn rollen. Het aanpassen van zijn trainingsroutine om te voldoen aan de fysieke eisen van een specifiek personage is een belangrijk aspect van zijn voorbereiding als acteur. Deze flexibiliteit in zijn trainingsaanpak stelt hem in staat om zijn lichaam te vormen naar de behoeften van verschillende filmprojecten.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws