Nieuws

Melvin Manhoef redder in nood: Verrast zieke Robbie Hageman met royale donatie

Voormalig Glory-kickbokser Robbie Hageman, die buiten de ring een veel zwaardere strijd voert tegen een hersentumor, werd afgelopen weekend verrast door een bijzonder gebaar van Glory-kampioen Chico Kwasi. Na het succesvol verdedigen van zijn titel tegen Tyjani Beztati, richtte Kwasi zich tot het publiek met een oproep om Hageman te steunen.

Kwasi riep mensen op om geld te doneren via de GoFundMe-pagina (KLIK HIER) die is opgezet om Hageman te helpen bij een levensverlengende behandeling in de Verenigde Staten.

Chico Kwasi's onverwachte steun voor Robbie Hageman

Het gebaar van Kwasi kwam als een verrassing voor Hageman, vooral omdat de twee elkaar persoonlijk niet kennen. Desondanks werd Hageman geraakt door het initiatief van de kampioen. "Dit betekent zoveel voor mij," gaf Hageman aan. Het is niet de eerste keer dat de vechtsportwereld zich inzet voor de ex-kickbokser, maar de actie van Kwasi bracht nieuwe energie in de inzamelingscampagne die cruciaal is voor Hageman's behandeling.

Met zijn oproep na het gevecht zette Kwasi een belangrijke stap in de richting van bredere bekendheid voor de situatie van Hageman. De extra aandacht zorgde voor een opleving in donaties en maakte duidelijk hoe sterk de vechtsportgemeenschap kan zijn, zelfs buiten de ring.

Melvin Manhoef's bijdrage en de afwezige steun van Conor McGregor

In een recente aflevering van de podcast Taxi Woef sprak Hageman openhartig over de voortgang van de inzamelingsactie en de steun die hij tot nu toe heeft ontvangen. Een opvallend detail dat Hageman naar voren bracht, was de genereuze bijdrage van de Nederlandse vechtsportlegende Melvin Manhoef. "Manhoef heeft een flink bedrag gedoneerd," vertelde Hageman. Dit gebaar werd zeer gewaardeerd door Hageman, vooral omdat er verwachtingen waren dat andere grote namen in de vechtsport, zoals UFC-ster Conor McGregor, ook hun steentje zouden bijdragen.

Hoewel McGregor zelf geen geld doneerde, deelde hij wel een bericht over Hageman's situatie op zijn sociale media. "Mensen hadden verwacht dat iemand als McGregor meer zou doen," gaf Hageman toe. Toch waardeerde hij de steun in welke vorm dan ook en bleef hij gefocust op de positieve ontwikkelingen die dankzij de podcast en andere initiatieven op gang waren gekomen.

Hageman verdedigt zijn deelname aan controversiële podcast

De podcast waarin Hageman zijn verhaal deed, staat bekend om zijn controversiële gastheer, Taxi Woef. Velen vroegen zich af of Hageman zich wel moest associëren met iemand die bekendstaat om het belachelijk maken van gasten. Maar Hageman stond achter zijn keuze. "Veel mensen zeiden tegen me: wil je wel geassocieerd worden met Taxi Woef, die man maakt mensen belachelijk," legde hij uit. "Maar hij is altijd eerlijk, en kijk wat hij nu voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft moeite gedaan om vechters te benaderen en dat waardeer ik enorm. En dat zonder dat ik dit wist."

Hageman was blij dat zijn verhaal dankzij de podcast nieuwe aandacht kreeg, en hij benadrukte dat als al die mensen die kritiek hadden, zelfs maar één euro hadden gedoneerd, de inzamelingsactie al veel verder zou zijn gekomen.

Nieuwe energie voor de inzamelingsactie

Sinds de podcast-uitzending is er een duidelijke opleving te zien in de donaties voor Hageman's behandeling. Het verhaal van de kickbokser, de steun van zijn collega’s en de doorzettingskracht van Hageman zelf hebben mensen aangespoord om hun steentje bij te dragen. De GoFundMe-pagina blijft open voor nieuwe donaties, en met elke bijdrage komt de levensverlengende behandeling in Amerika een stap dichterbij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws