Paniek bij Glory? Rico Verhoeven, speculaties en meer... Nieuws
Nieuws

Paniek bij Glory? Rico Verhoeven, speculaties en meer...

Paniek bij Glory? Rico Verhoeven, speculaties en meer...

Op het populaire Instagram-account Allesoldier verscheen een bericht dat flink wat stof doet opwaaien. Het bericht suggereerde dat er paniek heerst bij Glory Kickboxing, vooral vanwege tegenvallende kaartverkoop voor het grote Collision 7-evenement, waarbij wereldkampioen Rico Verhoeven de hoofdpartij vecht. Volgens het account melden bronnen dat Verhoeven er niet in zou slagen om het GelreDome uit te verkopen, wat vervolgens voor paniek binnen de organisatie zou zorgen?

Daarnaast zou er binnen Glory ook sprake zijn van onvrede onder vechters, managers en trainers, vanwege vermeende lage verdiensten en tekortkomingen in marketing. Maar hoe zit het echt?

Geruchten over tegenvallende kaartverkoop voor Collision 7

Volgens het bericht op Allesoldier zou Rico Verhoeven, ondanks zijn status als wereldkampioen en publiekslieveling, niet genoeg tickets verkopen om het GelreDome vol te krijgen voor Collision 7. De organisatie zou daarom in paniek zijn en zich genoodzaakt voelen om andere vechters in de schijnwerpers te zetten om het evenement alsnog tot een succes te maken.

Toch spreken diverse bronnen dit bericht tegen. Integendeel, zij melden dat de verkoop boven verwachting verloopt en dat er helemaal geen sprake is van paniek binnen Glory. En zou Glory echt niet zomaar in de paniek schieten met nog weken tot het event. Het lijkt erop dat de geruchten vooral gebaseerd zijn op speculatie, maar ze hebben wel voor flink wat discussie gezorgd binnen de vechtsport gemeenschap.

Onvrede onder vechters over lage betalingen en marketing

Naast de vermeende kaart verkoopproblemen, stelt Allesoldier ook dat er sprake is van wijdverspreide onvrede onder vechters. Volgens het account zouden veel vechters, managers en trainers al langere tijd niet genoeg verdienen om volledig van hun kickboksloopbaan te kunnen leven. Sommige vechters zouden zelfs genoodzaakt zijn om een tweede baan te nemen om rond te komen. Daarnaast zou de marketingafdeling van Glory onder vuur liggen, omdat ze er niet in zou slagen om vechters voldoende in de spotlights te zetten.

Paniek bij Glory? Rico Verhoeven, speculaties en meer...

Hoewel Glory officieel geen uitspraken doet over individuele contracten, hanteren ze wel vaste betalingsvoorwaarden. De meeste betalingen worden binnen 30 dagen gedaan, hoewel contractuele afspraken per vechter kunnen verschillen. Daarnaast is Glory actief bezig met marketingactiviteiten, zoals het organiseren van fandagen om de vechters dichter bij hun publiek te brengen. Maar het lijkt erop dat deze inspanningen niet door alle vechters als voldoende worden ervaren, wat zou kunnen bijdragen aan de ontevredenheid en de geruchtenstroom.

Reacties van vechters en Remy Bonjasky's zorgen over de zwaargewichtdivisie

Allesoldier beweert ook dat veel vechters en trainers de onvrede bevestigen, maar dat ze niet naar buiten durven te treden uit angst voor repercussies. Dit zou er zelfs toe leiden dat sommige vechters niet alles geven in hun wedstrijden. Het bericht refereert ook aan oud-kampioen Remy Bonjasky, die zijn zorgen heeft uitgesproken over de toekomst van de zwaargewichtdivisie binnen Glory.

"Hoewel Bonjasky zich specifiek zorgen maakt over de zwaargewicht divisie, vooral met betrekking tot nieuwe talenten die doorbreken, betekent dit niet dat hij vraagtekens zet bij de hele organisatie van Glory. Toch wordt zijn naam gebruikt om de zorgen over de toekomst van de sport te versterken", zegt een insider tegen onze redactie. "Onnodig maar zo komen nu eenmaal geruchten in de wereld."

Tot slot stelt Allesoldier dat vechters vaak weinig overhouden van hun uitbetalingen, omdat hoge kosten voor trainers, managers en andere uitgaven het grootste deel opslokken. Daarnaast wordt er geklaagd dat een gebrek aan goede marketing ervoor zorgt dat vechters niet genoeg sponsors kunnen aantrekken, iets wat echter niet alleen aan Glory zou liggen, maar ook aan de vechters en hun management.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws