Nieuws

Mike Tyson onthult 'echte' reden voor afzeggen Jake Paul gevecht

Mike Tyson heeft eindelijk onthuld waarom hij besloot om niet in de ring te stappen voor het gevecht met Jake Paul. Het gevecht tussen Mike Tyson en Jake Paul stond maandenlang op de planning. Maar werd onverwacht uitgesteld. Jake Paul deed in de tussentijd een 5 miljoen dollar aanbieding aan Iron Mike om een volgende afzegging te voorkomen.

Fans vroegen zich af wat er aan de hand was. Nu is het eindelijk duidelijk Tyson had last van zijn gezondheid en moest daardoor een stap terug doen.

Waarom het gevecht werd uitgesteld

Jake Paul beter bekend als 'The Problem Child', zorgde voor nogal wat ophef toen hij aankondigde dat hij tegen Mike Tyson wilde vechten. Veel mensen vonden dat Tyson ondanks zijn legendarische status te oud was voor zo'n gevecht. Paul is jonger sneller en energieker. De fans van Tyson waren bezorgd dat hij zichzelf in gevaar zou brengen door weer de ring in te stappen.

Hun bezorgdheid bleek niet ongegrond. Tyson kampte namelijk met gezondheidsproblemen die hem dwongen om het gevecht op 20 juli te annuleren. Een teruggekeerde maagzweer speelde hem parten en zorgde voor de vertraging. Maar er was meer blijkt nu.

Slecht eten de oorzaak, volgens Tyson

Tyson vertelde openhartig dat zijn slechte eetgewoontes de oorzaak waren van zijn gezondheidsproblemen. "Ik at gewoon te veel junkfood," gaf hij toe. "Daar werd ik uiteindelijk ziek van."

Mike Tyson onthult 'echte' reden voor afzeggen Jake Paul gevecht
Mike Tyson

Inmiddels probeert hij gezonder te leven door bewerkt voedsel te vermijden. Hij is vastbesloten om weer in vorm te komen, al heeft hij nog steeds moeite om te stoppen met vapen. Maar ondanks alles blijft Tyson positief en klaar om weer te vechten.

"Het gaat niet om mijn nalatenschap"

Voor degenen die denken dat dit gevecht iets te maken heeft met het versterken van zijn nalatenschap, heeft Tyson een duidelijke boodschap. "Ik vecht hier niet om mijn nalatenschap op te poetsen," zei hij. "Voor mij draait nalatenschap om ego. Wat maakt het uit wat mensen van je denken als je dood bent? Als ik er niet meer ben, kan ik toch niet genieten van wat mensen misschien over me zeggen."

Het is duidelijk dat Tyson niet veel waarde hecht aan wat anderen over hem denken. Hij leeft voor zichzelf en vecht omdat hij er zin in heeft. Niet om iets te bewijzen aan de buitenwereld. Die tijd heeft Iron Mike achter zich gelaten.

Tyson keert op 15 november terug in de ring

Als er geen nieuwe verrassingen opduiken, zal Mike Tyson op 15 november eindelijk terugkeren naar de boksring. Jake Paul is vastbesloten om zijn winning streak voort te zetten en blijft zichzelf uitdagen.

Na het gevecht tegen Tyson lijkt het erop dat Paul óf zijn debuut in MMA gaat maken in de PFL SmartCage, óf zich gaat voorbereiden op de Olympische Spelen van 2028.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws