Mike Tyson wil meer na Jake Paul – Grote namen en rematch Nieuws
Nieuws

Mike Tyson wil meer na Jake Paul – Grote namen en rematch

Mike Tyson wil meer na Jake Paul – Grote namen en rematch

Mike Tyson mag dan wel 58 jaar oud zijn, maar de bokslegende heeft de deur nog steeds niet volledig dichtgedaan voor een terugkeer naar de ring, zelfs na zijn aankomende gevecht met YouTuber Jake Paul. Ondanks dat hij zijn laatste professionele gevecht in 2005 vocht, is Tyson klaar voor een grote comeback.

Op 15 november neemt hij het op tegen Jake Paul, die zelf een indrukwekkend professioneel record van 10-1 heeft opgebouwd sinds zijn debuut in 2020.

Tyson’s gretigheid voor meer actie na Jake Paul gevecht

Hoewel veel fans zich afvragen of Tyson op 58-jarige leeftijd nog in staat is om te presteren tegen de jeugdige en actieve Jake Paul, lijkt de bokslegende er zelf klaar voor te zijn. In wat wordt gezien als een botsing van generaties, stapt ‘Iron Mike’ in de ring met ‘The Problem Child’ in het AT&T Stadium in Arlington, Texas.

Tyson, die 50 overwinningen (waarvan 44 door KO) en slechts 6 nederlagen op zijn naam heeft staan, lijkt er zin in te hebben. Tijdens een persconferentie in mei gaf hij zelfs aan dat hij het misschien vaker zou willen doen: "Hey, dit is best leuk. Misschien doen we het nog een keer, ja."

Mike Tyson wil meer na Jake Paul – Grote namen en rematch

De boksgemeenschap heeft gemengde gevoelens over dit gevecht. Bekende promotor Eddie Hearn bestempelde de wedstrijd als een “freak show” en stelde dat "geen enkele boksliefhebber hierop zit te wachten." Toch heeft Tyson zelf er duidelijk plezier in en vindt hij het interessant om te zien wat er mogelijk is in deze late fase van zijn carrière.

Mogelijke rematches: Holyfield, Fury en meer

Hoewel Tyson nog geen concrete namen wilde noemen voor toekomstige tegenstanders, gaf hij tijdens de persconferentie snel aan: "Kan ik eerst Jake aanpakken, alsjeblieft?" Toch is het geen geheim dat Tyson in het verleden heeft geflirt met het idee om enkele historische gevechten opnieuw te doen. In een interview met Fox Sports in 2020 werd hem gevraagd of hij ooit nog een trilogie-gevecht met Evander Holyfield zou overwegen. Tyson antwoordde toen zonder twijfel: "Absoluut. Holyfield, Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder."

Maar toen hem werd gevraagd of hij serieus overwoog om voor een wereldtitel te vechten op zijn leeftijd, was hij duidelijk: "Hell no, ik heb het over exhibities, man. Mensen helpen en dat soort dingen, dat is veel belangrijker dan een titel. Een titel stelt niets voor, het is niet eens echt goud – het is tin en metaal."

De rivaliteit tussen Tyson en Holyfield is natuurlijk legendarisch. Tyson verloor zijn WBA-titel aan Holyfield in november 1996 na een technische knock-out in de 11e ronde. Hun onmiddellijke rematch in 1997 liep volledig uit de hand toen Tyson in de derde ronde een stuk van Holyfield’s oor afbeet, wat leidde tot zijn diskwalificatie.

Roy Jones Jr. en de mogelijkheid van een rematch

In november 2020 stond Tyson al tegenover een andere bokslegende: Roy Jones Jr. Het werd een acht-ronden durende exhibitie, gehouden in het Staples Centre, die uiteindelijk werd beoordeeld als een onbesliste wedstrijd door de WBC. Hoewel Tyson tevreden leek met de uitkomst, was Jones Jr. minder enthousiast over de uitslag. Na het gevecht zei hij tegen BT Sports: "Ik hou niet van onbesliste wedstrijden, man, maar ik begrijp waarom sommige dingen op bucketlists staan. Als hij je raakt, of het nu met zijn hoofd is, zijn vuisten of zijn lichaamsschoten, het maakt niet uit. Alles doet pijn."

Jones Jr. gaf aan dat hij vond dat hij genoeg had gedaan om te winnen, maar hij stond open voor een nieuwe ontmoeting met Tyson: "Misschien moeten we het nog een keer doen." Hoewel een rematch tussen de twee grootheden nog niet is bevestigd, blijft het een optie in de ogen van veel boksfans.

Of het nu gaat om een nieuwe uitdaging met Jones Jr., een trilogie met Holyfield of een ander groot gevecht, Mike Tyson heeft duidelijk nog steeds de liefde voor de sport. Zijn aanstaande gevecht tegen Jake Paul kan de eerste stap zijn naar een reeks nieuwe gevechten, waarin ‘Iron Mike’ laat zien dat leeftijd niets meer is dan een getal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws