Nate Diaz eist miljoenen van promotor na Jorge Masvidal gevecht Nieuws
Nieuws

Nate Diaz eist miljoenen van promotor na Jorge Masvidal gevecht

Nate Diaz eist miljoenen van promotor na Jorge Masvidal gevecht

Nate Diaz ligt in de clinch met zijn voormalige promotor Fanmio. De bokser heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf, omdat hij naar eigen zeggen nog $9 miljoen tegoed heeft van zijn gevecht tegen Jorge Masvidal in juni dit jaar.

De rechtszaak werd maandag ingediend bij de rechtbank in Florida. TMZ bracht het nieuws als eerste naar buiten. Fanmio was de promotor van het gevecht tussen Diaz en Masvidal.

Contractueel vastgelegde miljoenen

In het 17 pagina's tellende document, beschuldigt Diaz specifiek Fanmio en eigenaar/directeur Solomon Engel ervan akkoord te zijn gegaan hem $10 miljoen te betalen voor het gevecht. De rechtszaak stelt dat Fanmio had toegezegd om Diaz $1 miljoen vooruit te betalen, met de overige $9 miljoen na het gevecht.

Diaz claimt "bedrogen te zijn" door Fanmio en Engel, die hem contractueel en mondeling een totaalbedrag van $10 miljoen garandeerden.

nate diaz

Uitverkocht stadion, onbetaalde miljoenen

Ondanks een uitverkocht Honda Center in Anaheim en een overwinning op Masvidal middels jurybeslissing, weigert Fanmio volgens de rechtszaak nu om Diaz het volledige bedrag te betalen. In de rechtsdocumenten staat:

"Fanmio en Engel komen nu terug op hun schriftelijke en mondelinge beloftes en garanties om $9 miljoen aan Diaz te betalen, omdat ze beweren dat ze geld zullen verliezen op het evenement. In een reeks wanhopige telefoontjes naar Diaz' vertegenwoordigers na het evenement, klaagde Engel dat hij meer geld zou verliezen dan hij had verwacht als hij Diaz zou betalen wat hij had beloofd, en dat zijn vrouw misschien zou scheiden vanwege de financiële verliezen. Engel ging zelfs zover te dreigen dat hij failliet zou moeten gaan om te voorkomen dat hij Diaz zou betalen wat hij verschuldigd is."

Grote leugens en onafhankelijke rekening

De rechtszaak stelt dat Fanmio en Engel "bewust hebben gelogen" tegen Diaz en zijn vertegenwoordigers over het reserveren van geld om de volledige uitbetaling van zijn salaris te doen. Volgens de rechtszaak stuurde de advocaat van het bedrijf schriftelijke documenten waarin de uitbetaling werd gegarandeerd, waarbij de gelden naar verluidt werden aangehouden op een "onafhankelijke incassorekening".

Sinds het einde van het gevecht beweert Diaz dat hij niet is betaald, wat leidde tot de rechtszaak tegen Fanmio en Engel.

Naast de onbetaalde $9 miljoen eist Diaz nu ook een schadevergoeding "op basis van de opzettelijke misleiding en fraude" die naar verluidt door Fanmio en Engel is gepleegd.

4 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws