'1 minuut met hem of haar': Holzken wil omstreden Khelif aanpakken Nieuws
Nieuws

'1 minuut met hem of haar': Holzken wil omstreden Khelif aanpakken

'1 minuut met hem of haar': Holzken wil omstreden Khelif aanpakken

Nieky Holzken de voormalige Glory kampioen en een van de grote sterren bij ONE Championship weet wel hoe hij transgender bokser Imane Khelif zou aanpakken. Het gevecht zou de eindstreep niet halen want Holzken zou niet langer dan een minuut nodig hebben.

Dat Imane Khelif inmiddels flink onder vuur ligt voor haar gevecht tegen de Italiaanse Angela Carini die gisteren in 46 seconden moest opgeven is niemand ontgaan. Khelif die in 2023 positief werd getest op mannelijke XY chromosomen wordt gekenmerkt als transgender, terwijl zij dat zelf niet openlijk doet.

Dit maakt voor veel critici niets uit want het hebben van de mannelijke XY chromosomen zou evengoed een oneerlijk krachtvoordeel geven boven vrouwen. Holzken reageerde gisteren net als een zeer groot aantal prof-vechters verontwaardigd op de winst van Khelif op Carini en noemde het misselijkmakend.

Via Twitter laat Holzken weten 1 minuut met Khelif de ring in te stappen: "Geef me 1 minuut met hem of haar", schrijft Holzken met een emoji waar een hand voor het gezicht is geplaatst. Holzken krijgt verschillende reacties waar de een er achter staat reageert een ander dat het wellicht iets te oneerlijk zou zijn.

Het is duidelijk dat Khelif geen kans zou maken tegen een geweldenaar als Holzken die in het verleden last minute een bokswedstrijd aanging en ook nog bijna won. Voorlopig zal Khelif nog land onderwerp van gesprek blijven, ook onder de topvechters.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws