Schandalig: Topvechters halen uit nadat transbokser wint van vrouw Nieuws
Nieuws

Schandalig: Topvechters halen uit nadat transbokser wint van vrouw

Schandalig: Topvechters halen uit nadat transbokser wint van vrouw

Nieky Holzken de voormalige Glory kampioen en huidig ONE Championship ster is een van de topvechters die zich uitspreekt over deelname van transgenders aan het Olympische boksen. Op social media laat Holzken net als veel prominente vechtsporters blijken dat dit niet kan.

Vandaag werd de Italiaanse Angela Carini in 46 seconden de ring uitgeslagen door de controversiële Algerijnse Imane Khelif een transgender bokser met mannelijke hormonen. De Italiaanse moest opgeven nadat klaarblijkelijk haar neus was gebroken.

Dit roept de woede en ongenoegen op onder veel bekende vechtsporters en experts die al waarschuwde dat transgenders een gevaar zouden zijn door hun kracht over vrouwelijke tegenstanders. Ook Holzken die zelf een van de beste boksers naast kickbokslegende is noemt het schaamteloos.

Holzken staat niet alleen, ook zo uitte Cris Cyborg een van de meest gevaarlijke vrouwelijke MMA-vechters en boksers vooraf al haar kritiek. "We moeten de veiligheid en integriteit van vrouwen in sport bewaken. Ik zou niet tegen een transgender vechten", schreef Cyborg.

Het lijkt dat met de winst van Imane Khelif op de Italiaanse de discussie om transgenders te verbieden te boksen ng maar groter zal worden. Deel je deze mening of niet? Geef je commentaar in de comments onderaan het artikel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws