Nieuws

NL MMA-ster Mousasi steenrijk door rechtszaak? 'Gerechtigheid'

De Nederlandse MMA-legende Gegard Mousasi heeft Bellator en hun nieuwe eigenaren de Professional Fighters League (PFL) aangeklaagd. Hij vindt dat ze hem flink hebben laten zitten en eist daarom maar liefst 15 miljoen dollar aan schadevergoeding.

Volgens Mousasi hebben de organisaties zich niet aan hun afspraken gehouden en hem onterecht aan de kant gezet. Als hij de rechtszaak wint is hij in één klap multlmiljonair.

Mousasi’s frustratie over Bellator en PFL

Mousasi’s problemen met Bellator en PFL zijn niet van gisteren. Het begon al met een contract dat hij in 2017 ondertekende. Waarbij hij recht had op 150.000 dollar per gevecht voor zijn eerste vier partijen. Daarna zou hij zelfs 200.000 dollar per gevecht verdienen. Met extra bonussen voor knock-out- of submissie overwinningen. Per gevecht kon hij uiteindelijk wel 850.000 dollar binnenhalen.

Poll

Maakt Gegard Mousasi kans om de rechtszaak te winnen?

Maar het liep anders. Mousasi klaagt dat hij na zijn vierde gevecht amper gevechten kreeg aangeboden. Ondanks een blessure nam hij een gevecht aan tegen Fabian Edwards, uit angst dat Bellator hem anders helemaal links zou laten liggen. "Ik moest vechten met één arm," zegt hij nu over dat gevecht.

De communicatie valt stil na de overname door PFL

Nadat Bellator in november 2023 werd overgenomen door de PFL, werd het volgens Mousasi alleen maar erger. Er was nauwelijks nog contact, en het leek erop dat hij compleet werd genegeerd. In een interview in april vertelde hij gefrustreerd: "Ze reageren niet eens meer op ons. Mensen denken dat ik met pensioen ben, maar ik ben gewoon nog aan het trainen."

Mousasi was helemaal klaar met de manier waarop hij behandeld werd. Na zijn gevecht tegen Edwards bleef hij maar wachten op nieuwe kansen, terwijl zijn tegenstander alweer twee keer gevochten had. "Ik heb een contract en ze moeten me gevechten geven, maar ik hoor niks. Wat kan ik doen? Ik blijf maar wachten," vertelde hij in dat interview.

Het breekpunt: een juridische strijd om miljoenen

In mei 2024 kondigden Bellator en PFL aan dat Mousasi uit zijn contract werd gezet. Dat gebeurde kort nadat hij had gedreigd met juridische stappen. Nu heeft Mousasi die dreiging waargemaakt: hij sleept Bellator en PFL voor de rechter. Hij beschuldigt ze van contractbreuk en beweert dat ze hem verkeerd hebben geclassificeerd als opdrachtnemer, terwijl hij eigenlijk als werknemer behandeld had moeten worden.

Mousasi wil niet alleen zijn verloren inkomsten terug, hij eist ook 15 miljoen dollar aan compensatie voor alle ellende die hij heeft doorgemaakt. Daarnaast wil hij dat de organisaties opdraaien voor zijn advocaatkosten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws