Nieuws

UFC en FPL vechtbazen op de vuist: wie is de sterkste?

Donn Davis, de mede-oprichter van de Professional Fighters League (PFL), schroomt niet om hardop te zeggen wat hij denkt. In aanloop naar Francis Ngannou’s debuut in de PFL daagt hij niet alleen UFC-baas Dana White uit, maar ook zwaargewichtkampioen Jon Jones.

Met een flinke dosis zelfvertrouwen en een beetje humor laat hij weten dat de PFL het nieuwe zwaargewicht is om rekening mee te houden.

Dana White durft geen uitdaging aan, volgens Davis

In een interview, voorafgaand aan het zwaargewichtgevecht tussen Francis Ngannou en Renan Ferreira, was Davis duidelijk: hij vindt dat Dana White te bang is om een gezamenlijke show op te zetten tussen de PFL en UFC. "Kijk, de UFC is een groter merk, dat weten we allemaal," zegt Davis nuchter. "Wij zijn nog de nieuwkomers. Zij bestaan al dertig jaar, wij pas vijf. Maar als het er echt op aankomt, en we zouden vijf gevechten doen – wij kiezen vijf, zij kiezen vijf – geloof me, ze zouden het niet aandurven. We zouden de helft winnen."

Daar voegde hij zelfverzekerd aan toe: "Hashtag Dana bang."

Ondanks zijn scherpe woorden, benadrukt Davis dat fans niet hoeven te kiezen tussen de PFL en de UFC. "We houden van alle vechters en juichen ze allemaal toe. Kijk gewoon naar ze allebei. Het is geen wedstrijd tussen ons en hen, het gaat om de vechters."

Ngannou terug in de ring: de beste zwaargewicht?

Het meest besproken moment is natuurlijk de terugkeer van Francis Ngannou, de voormalige UFC-zwaargewichtkampioen. Ngannou besloot zijn titel in te leveren en bij de PFL te tekenen, wat al voor flink wat opschudding zorgde. Nu is het eindelijk tijd voor zijn langverwachte comeback in de MMA-kooi. En volgens Davis staat er heel wat op het spel.

"Dit is hét gevecht dat iedereen wil zien," zegt hij vol enthousiasme. "De winnaar van dit gevecht is simpelweg de beste zwaargewicht ter wereld. Punt uit. Dus als iemand die titel wil claimen, moet diegene door de winnaar van dit gevecht – niet via de UFC."

Davis is er zeker van: wie zaterdagavond wint, mag zichzelf de nummer één zwaargewicht noemen. Hij is dan ook niet bang om Jon Jones uit te dagen, want hij vindt dat Jones zijn status als grootste aller tijden alleen maar kan bevestigen door de winnaar van dit gevecht aan te gaan.

Jon Jones moet zich bewijzen

Davis windt er geen doekjes om: Jon Jones moet de handschoen oppakken en zichzelf bewijzen als hij echt de beste zwaargewicht ter wereld wil blijven. "Francis Ngannou heeft duidelijk gezegd dat hij iedereen wil uitdagen," zegt Davis. "En Jon Jones wil zijn naam in de geschiedenisboeken schrijven, dat weet ik zeker. Maar er is maar één obstakel op die weg, en we weten allemaal wie dat is."

Met deze directe uitdaging legt Davis de druk volledig bij Jon Jones. Hij wil niets liever dan dat zijn vechters, en vooral Ngannou, de kans krijgen om hun krachten te meten met de allerbeste. De vraag is nu: durft Jones die uitdaging aan?

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws