Oeps: McGregor in de problemen na schenden UFC-regels? Nieuws
Nieuws

Oeps: McGregor in de problemen na schenden UFC-regels?

Oeps: McGregor in de problemen na schenden UFC-regels?

Conor McGregor heeft zichzelf weer eens in de schijnwerpers gezet. Dit keer niet vanwege zijn vechtkunsten. Vlak voor het hoofdgevecht van UFC 307 tussen Alex Pereira en Khalil Rountree Jr. afgelopen weekend besloot McGregor een gigantische weddenschap van $1 miljoen te plaatsen op het gevecht. Dit kan hem echter in de problemen brengen. Dit omdat hij mogelijk de regels van de UFC heeft overtreden.

Alex Pereira verdedigde zijn lichtzwaargewichttitel succesvol door Rountree Jr. in de vierde ronde te verslaan. Niet alleen steeg Pereira’s status enorm, maar ook McGregor ging er met een flinke winst vandoor dankzij zijn gok.

McGregor deelt trots zijn $1,2 miljoen winst, maar verwijdert bewijs snel

Nadat het gevecht was afgelopen, kon McGregor zijn vreugde niet bedwingen. Op X (voorheen Twitter) deelde hij het nieuws dat hij een weddenschap van $1 miljoen had geplaatst op een knock-out. Het gevecht eindigde precies zoals hij had voorspeld, waardoor hij $200.000 winst maakte. “Nog een in de zak! Nog steeds ongeslagen bij @Duelbits! Ik plaatste deze weddenschap op het laatste moment toen de vechters naar de ring liepen, lol,” schreef McGregor trots.

Hij voegde eraan toe: “Ik kon geen winnaar kiezen tot het gevecht begon, maar wist gewoon dat er een KO zou komen. Een miljoen op een KO door een van de vechters bij 1/5. Goede gok! $200.000 winst! NICE!!!”

Maar voordat iemand er goed en wel op kon reageren, verwijderde McGregor zijn post op X. Hij plaatste echter wel een foto van zijn weddenschap op Instagram, wat het hele voorval nog vreemder maakt. Later plaatste hij het ook weer terug op Twitter.

UFC-regels tegen gokken door vechters zijn duidelijker geworden

Het probleem met McGregor’s actie zit hem in de recente veranderingen in de UFC-regels. Tot oktober 2022 mochten vechters namelijk gewoon gokken op gevechten, zelfs als ze er zelf niet aan deelnamen. Maar na een schandaal rond voormalig coach James Krause, besloot de UFC haar beleid aan te scherpen. Nu mogen vechters helemaal niet meer gokken op UFC-gevechten, ook niet als ze geen deel uitmaken van de wedstrijd.

Hoewel McGregor gesponsord wordt door Duelbits, een gokbedrijf, en dat nog steeds mag volgens de regels, is het plaatsen van weddenschappen door vechters zelf een no-go. Of McGregor hier echt problemen mee krijgt, is nog even afwachten. Maar dat hij zijn post snel verwijderde, doet vermoeden dat hij zich realiseerde dat hij misschien de grenzen van de regels heeft overschreden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws