Nieuws

ONE Kampioen genadeloos wereldtitel afgepakt: Wat ging er mis?

Mikey Musumeci werd afgelopen weekend ontdaan van zijn ONE Championship wereld titel. Een besluit wat vel stof deed opwaaien. Chatri Sityodtong de voorzitter en CEO van ONE komt met een verklaring over het hoe en waarom.

ONE Championship heeft een verklaring afgegeven over de controverse rondom het besluit om Mikey Musumeci van zijn vlieggewicht titel te ontdoen. De grote baas Chatri Sityodtong verdedigt het besluit en benadrukt dat het om de gezondheid en veiligheid van de vechters gaat.

Mikey Musumeci miste zijn gewicht en verliest titel

Mikey Musumeci stond op het punt om het op te nemen tegen Bebeto Oliveira tijdens ONE 168. Oorspronkelijk zou hij vechten tegen Kade Ruotolo. Maar Ruotolo trok zich terug vanwege een blessure. Musumeci besloot daarop om opnieuw op vlieggewicht te vechten om zo zijn titel te verdedigen. Helaas slaagde hij er niet in om binnen de gewichtslimiet te blijven en miste hij bovendien zijn hydratatietest. Wat uiteindelijk leidde tot het besluit van ONE om hem van zijn titel te ontdoen.

Het besluit om Musumeci zijn titel af te nemen is door velen in de MMA-gemeenschap als oneerlijk bestempeld. Critici stellen dat Musumeci alles heeft geprobeerd om op de kaart te blijven, en dat het besluit van ONE niet rechtvaardig is gezien de omstandigheden.

ONE geeft uitleg over beslissing Musumeci van zijn titel te ontdoen

In een recente verklaring geeft Sityodtong uitleg over de reden achter het besluit om Musumeci zijn titel af te nemen. Sityodtong gaf aan dat Musumeci zelf had aangegeven vertrouwen te hebben in het halen van de gewichtslimiet, ondanks de korte tijdspanne.

"Na recente gebeurtenissen vinden we het nodig om meer context te geven over Mikey Musumeci's terugtrekking uit de ONE 168: Denver kaart," aldus Sityodtong. "Mikey bevond zich duidelijk in een lastige positie toen Kade Ruotolo zich terugtrok vanwege een blessure. Toen dat gebeurde, werkten we nauw samen met hem en zijn team om een nieuwe tegenstander te vinden. Vechten op vlieggewicht was iets dat hij zelf had verzocht, omdat hij er vertrouwen in had dat hij de gehydrateerde limiet van 135 pond zou kunnen halen voor een titelverdediging. Dit is niets waar wij hem toe hebben gedwongen, gezien onze prioriteit voor de veiligheid van de vechters.”

Musumeci vroeg om opengewichtwedstrijd na gemiste hydratatietest

Na het missen van zowel zijn gewichtslimiet als de hydratatietest, vroeg Musumeci om een opengewicht submission grappling-wedstrijd tegen Oliveira. "Hij gaf uiteindelijk aan dat het in zijn beste belang was om zich terug te trekken uit de wedstrijd, en wij respecteren dat," vervolgde Sityodtong. Dit laat de vraag open wanneer Musumeci terug zal keren naar de ONE-ring, of wie nu voor de vacante vlieggewicht titel zal vechten.

Musumeci werd recentelijk gediagnosticeerd met pneumomediastinum, een zeldzame aandoening waarbij lucht ontsnapt uit een deel van de longen. Het blijft onduidelijk wanneer hij weer in actie zal komen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws