Oorlog en kwaad bloed bij Glory Collision 7: Event vol wraak Nieuws
Nieuws

Oorlog en kwaad bloed bij Glory Collision 7: Event vol wraak

Oorlog en kwaad bloed bij Glory Collision 7: Event vol wraak

Op 7 december barst de bom in het GelreDome in Arnhem, wanneer GLORY lichtzwaargewicht Wereldkampioen Tarik Khbabez zijn titel verdedigt tegen de man met wie hij al geruime tijd in een grimmige vete verwikkeld is Donegi Abena. Dit wordt niet zomaar een gevecht dit is de afsluiting van een felle rivaliteit die steeds meer uit de hand is gelopen.

Het begon allemaal begin dit jaar, toen Khbabez Abena versloeg via een split decision, een uitkomst die Abena nooit heeft kunnen accepteren. In de zomer sloeg Abena snoeihard terug door Khbabez uit te schakelen in de halve finale van de Light Heavyweight Grand Prix. Sindsdien is het vuur alleen maar verder opgelaaid. Woorden werden wapens, en de haat tussen deze twee vechters bereikte een kookpunt.

Verhit conflict tussen Khbabez en Abena bereikt hoogtepunt

Het is allang geen sportieve rivaliteit meer tussen Khbabez en Abena. Het gaat nu om persoonlijke trots, om eer, en om het verlangen om de ander compleet te vernederen. Het afgelopen jaar was doordrenkt van intense woordenwisselingen, waarbij beide vechters herhaaldelijk op elkaar los wilden gaan tijdens persconferenties. Meerdere keren moesten beveiligers tussenbeide komen om fysiek geweld buiten de ring te voorkomen.

abena vs khbabez
Abena vs Khbabez

Abena noemt Khbabez een ‘papieren kampioen’, en beweert dat zijn eerdere verlies niets meer was dan een fout van de jury. Khbabez daarentegen ziet Abena als iemand die de spotlight probeert te stelen en zweert dat hij zijn tegenstander zal breken in de ring. Dit is geen gewone titelstrijd – dit is een persoonlijk gevecht waarin beide mannen erop gebrand zijn om de ander voor eens en altijd te vernietigen.

Ozcan en Smaili zetten de toon in lokale rivalenstrijd

Alsof de spanning niet al hoog genoeg is, staan Tayfun Ozcan en Younes Smaili ook op het programma. Deze lokale rivalen hebben al langer onuitgesproken zaken, en nu krijgen ze eindelijk de kans om het in de ring uit te vechten. Fans hebben hier lang op gewacht, en deze confrontatie belooft de avond nog meer vuurwerk te geven.

tayfun ozcan

Met zulke intense confrontaties en een jarenlange vete die op het punt staat te ontploffen, zal GLORY Collision 7 de geschiedenis ingaan als een van de meest dramatische en explosieve avonden in de kickbokswereld.

Verhoeven verdedigt zijn kroon tegen zwaargewicht uitdager

Naast het explosieve gevecht tussen Khbabez en Abena, Tayfun en Smaili staat GLORY Collision 7 ook in het teken van de zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven (64-10, 21 KO), die zijn GLORY Heavyweight World Championship zal verdedigen.

rico verhoeven

Verhoeven wacht op de winnaar van het duel tussen Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh, die op 21 september de degens kruisen tijdens GLORY 95. Hoewel Verhoeven zich opmaakt voor zijn zoveelste titelverdediging, is het de trilogie tussen Khbabez en Abena die alle ogen op zich gericht heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws