'Rico Verhoeven was niets': Zimmermans brute vechtstijl Nieuws
Nieuws

'Rico Verhoeven was niets': Zimmermans brute vechtstijl

'Rico Verhoeven was niets': Zimmermans brute vechtstijl

Errol Zimmerman de Nederlandse topkickbokser die bij zowel Glory, K-1 en It's showtime in de ring stond geeft een inkijkje in zijn leven als vechter. Met meer dan 150 gevechten achter de rug, is hij een man die weet wat het is om te vechten en door te zetten. Maar als je Zimmerman vraagt hoe hij naar de vechtsport van nu kijkt, is hij niet mals in zijn oordeel.

Zimmerman ziet te veel jonge vechters die vooral bezig zijn met hoe ze eruitzien op Instagram in plaats van wat ze presteren in de ring. Voor hem draait het nog steeds om één ding: je moet bereid zijn alles te geven, zelfs je leven. Zoals hij deed in het gevecht met Rico Verhoeven. "Toen ik tegen Rico vocht was hij nog niets, maar toch gaf ik alles."

Hoe Zimmerman met verliezen omgaat

Zimmerman vertelt hoe hij heeft geleerd om verlies te accepteren en zelfs als motivatie te gebruiken. Een specifiek gevecht veranderde zijn kijk op het vechten. Hij kreeg een harde acht-tellen van zijn tegenstander, en in dat moment voelde hij ineens de aanwezigheid van zijn vader, die hem vroeger ook hard had aangepakt.

Dat bracht iets in hem teweeg. Vanaf dat moment besloot hij: “Ik ben de enige die mezelf kan verslaan.” Het maakte hem een andere vechter, eentje die nooit meer terug zou deinzen, wat er ook gebeurde.

‘Instagram-vechters’ en het echte werk

Een van de dingen waar Zimmerman echt moeite mee heeft, is wat hij ‘Instagram-vechters’ noemt. Dit zijn jongens die een paar klappen krijgen en dan gelijk stoppen. Ze willen niet meer vechten na hun eerste verlies. Zimmerman vindt dat belachelijk.

Hij gaat pas tevreden naar huis als hij zijn tegenstander helemaal heeft afgemat. "Drie kicks, en ze geven al op? Dat is voor mij geen echte vechter. Ik wil ze knock-out slaan en zien dat ze helemaal leeg zijn."

Zimmerman is duidelijk: als hij vecht, is het alles of niets. Alleen als hij 100% heeft gegeven, voelt hij zich goed. Voor hem is het niet genoeg om simpelweg te winnen, het gaat om de manier waarop hij dat doet.

"Als ik je niet helemaal heb uitgeput, ben ik niet tevreden," zegt hij. "Dan is het gewoon zaken doen, maar ik wil spektakel." Zimmerman versloeg grote namen in de kickboks-sport zoals Rico Verhoeven en vecht nog actief ook in de MMA-kooi bij het Poolse KSW de grootste Mixed Martial Arts organisatie van Europa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws