Nieuws

Pak slaag! Tyrone Spong verliest comeback-gevecht

Op 5 februari 2022 stond Tyrone Spong vol vertrouwen in de Eagle FC MMA kooi om zijn comeback te maken. Klaar om de Russische MMA-veteraan Sergei Kharitonov te verslaan tijdens Eagle FC 44 in Miami. Het was dé wedstrijd waar iedereen naar uitkeek. Spong had in het kickboksen al alles gewonnen wat er te winnen viel, en zijn ongeslagen MMA-record van 2-0 gaf hem nog meer zelfvertrouwen. Maar toen Kharitonov tegenover hem stond, liep het anders dan verwacht.

Vanaf de eerste minuut liet Kharitonov zien dat hij niet gekomen was om het rustig aan te doen. Waar Spong bekendstaat om zijn snelle handen en gevaarlijke trappen, liet Kharitonov hem amper de kans om te ademen. Hij werkte Spong direct naar de grond en bleef daar domineren. Voor Spong, die vooral op zijn voeten gewend is te vechten, was dit een nachtmerrie. Je kon het zien: hoe harder hij probeerde te ontsnappen, hoe meer energie hij verspilde.

De tweede ronde sloopt Spong’s hoop

In de tweede ronde dacht Spong misschien even een nieuwe kans te krijgen, maar Kharitonov liet hem die droom snel uit elkaar spatten. Net als in de eerste ronde was het grondgevecht de achilleshiel van Spong. Kharitonov sloeg hem opnieuw neer en hield hem daar vast, totdat hij de beslissende klap uitdeelde. Binnen een paar minuten was het over: Kharitonov won via TKO en Spong liep verslagen de ring uit.

Spong beloofde terug te komen, maar bleef stil

Na die zware nederlaag bleef Spong vastberaden. Hij vertelde de pers dat hij sterker terug zou komen en dat hij zou leren van deze ervaring. Maar inmiddels, meer dan twee jaar later, is er nog geen teken van een comeback. De beloofde terugkeer blijft uit, en fans beginnen zich af te vragen of hij ooit nog in de MMA-ring zal staan. Spong zelf heeft sinds zijn gevecht met Kharitonov weinig van zich laten horen, en dat maakt de speculaties alleen maar groter.

Twijfels over Spong’s toekomst

Terwijl de jaren inmiddels voorbijgaan blijven de geruchten rondcirkelen. Komt Spong terug? Of heeft hij zijn boks en MMA-handschoenen voorgoed aan de wilgen gehangen? Het blijft een mysterie. Fans hadden verwacht dat Spong zijn verlies zou wreken en sterker terug zou keren. Maar tot nu toe blijft het stil. En hoe langer het stil blijft, hoe groter de twijfel wordt of Spong nog ooit in de ring te zien zal zijn. In het MMA of bij Glory kickboxing.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws