🎥 Pak slaag! UFC-ster Strickland pakt K-1 kickbokser keihard aan Nieuws
Nieuws

🎥 Pak slaag! UFC-ster Strickland pakt K-1 kickbokser keihard aan

🎥 Pak slaag! UFC-ster Strickland pakt K-1 kickbokser keihard aan

In een recent opgedoken video is te zien hoe voormalig UFC middengewicht kampioen Sean Strickland sparrt met voormalig K-1 kickbokskampioen Rukiya Anpo in Japan. De twee minuten durende beelden tonen een intense sparring sessie, waarbij ze harde klappen uitwisselen.

Zonder hoofdbescherming deinst Strickland er niet voor terug om zware klappen uit te delen aan de kickbokser, terwijl Anpo gedurende de hele clip ook rake klappen weet te landen. De UFC-vechter deelde tevens een foto van hen beiden op Instagram met de tekst: "Gast, ik ben op vakantie, waarom probeer je me knock-out te slaan?! @anporukiya Geweldige rondes."

Wie is Rukiya Anpo?

Anpo is de man met wie Sean Strickland te zien is in de spar-video. Hij is een professioneel kickbokser met een record van 20-6-1 en voormalig K-1 kampioen. Zijn laatste kickbokswedstrijd was in 2023, maar hij maakte in 2023 nog wel zijn MMA-debuut in een lichtgewicht gevecht bij RIZIN 45. Deze Japanse vechter verloor dat gevecht via submission in de eerste ronde.

Na de sparring sessie gaf Sean Anpo ook complimenten op zijn 'X' account: "Leuke tijd in Japan. Deze gast kwam om te vechten en was keihard."

Wat is de Toekomst voor Sean Strickland?

Sean Strickland komt net van een overwinning op middengewicht vechter Paulo Costa. In het main event van UFC 302 over vijf ronden was Strickland de winnaar via split-decision, waarmee hij zich terugvocht na het verlies van zijn 185lb titel. In zijn interview na het gevecht zei Strickland: "Ik wil vechten voor de titel... geef me die titelkans."

De Amerikaan heeft 4 van zijn laatste 5 wedstrijden gewonnen.

Strickland verloor zijn titel in januari 2024 via split-decision aan Dricus du Plessis. Hij gelooft echter dat de juryleden die avond ongelijk hadden. Sindsdien heeft hij gecampagneerd voor een rematch tegen de Zuid-Afrikaan.

Onlangs werd echter aangekondigd dat Du Plessis in augustus in Perth, Australië tegen Israel Adesanya zal vechten voor de middengewicht titel. Dit betekent dat Strickland een aanzienlijke tijd moet wachten om voor de titel te vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws