Nieuws

Politie stopt Neonazi boksevent: Nederlandse tieners betrokken

In Duitsland heeft de politie afgelopen weekend een vechtsportevenement stilgelegd in Rijnland-Palts. Dit was geen doorsnee sportevenement, want de organisatie had banden met neonazi’s. Wat de situatie extra zorgwekkend maakt: er waren ook Nederlandse tieners bij betrokken.

In het plaatsje Hachenburg, zo'n 70 kilometer van Bonn, kwam een groep van ongeveer 130 mensen bij elkaar zo meld de Duitse media. Opvallend: onder de aanwezigen bevonden zich minderjarige Nederlanders, sommigen zelfs in boksoutfits. De politie nam geen halve maatregelen en stuurde tweehonderd agenten naar de locatie om de zaak stop te zetten.

Politie grijpt hard in bij bijeenkomst van neonazi’s

Volgens een politiewoordvoerder verliep de inval rustig en zonder grote problemen. Ze grepen in omdat er vermoedens waren dat de bijeenkomst werd gebruikt om neonazistische netwerken in Duitsland én Nederland te versterken.

De actie vond plaats tussen half tien ’s avonds en half twee ’s nachts, en de aanwezigen werden zorgvuldig gecontroleerd.

Wie zat er achter dit vechtsportevenement?

Het evenement was geen officieel toernooi, wat betekent dat er geen vergunning nodig was. Hierdoor konden de organisatoren onder de radar blijven, althans, tot de politie besloot in te grijpen. De organisator zou banden hebben met de extreemrechtse groep Der Dritte Weg, een neonazistische organisatie die sinds 2013 actief is in Duitsland.

Deze beweging heeft ongeveer 800 leden, vooral in het zuiden van het land, maar ze breiden hun invloed steeds verder uit, ook naar Rijnland-Palts. De veiligheidsdiensten houden de groep al langer in de gaten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws