Reinier de Ridder naar UFC: Nederlandse vechter gaat voor goud Nieuws
Nieuws

Reinier de Ridder naar UFC: Nederlandse vechter gaat voor goud

Reinier de Ridder naar UFC: Nederlandse vechter gaat voor goud

Reinier de Ridder de Nederlandse MMA-vechter die al jaren indruk maakt met een record van 17 overwinningen en slechts 2 nederlagen heeft volgens RosterTracker een contract getekend bij de UFC.

Dat is groot nieuws want De Ridder was eerder al een grote naam in ONE Championship. Waar hij kampioen werd in zowel de licht- als zwaargewichtklasse. De UFC moet het nieuws zelf nog officieel bekendmaken.

Reinier de Ridder een Nederlandse vechter met internationale allure

De Ridder geboren in Nederland is niet iemand die snel opgeeft. Sinds zijn debuut in 2013 heeft hij een sterke reputatie opgebouwd in de MMA-wereld. Zijn kracht ligt vooral in zijn grappling. Dit dankzij zijn jarenlange training in Brazilian Jiu-Jitsu waarin hij een zwarte band heeft. Maar hij is niet alleen goed op de grond. Met zijn lengte en technische vaardigheden weet hij ook staand goed zijn mannetje te staan.

Wat Reinier anders maakt dan veel vechters, is zijn kalmte in de octagon. Terwijl andere vechters zich laten meeslepen door adrenaline, blijft hij koel en berekenend, alsof hij altijd een paar stappen vooruit denkt. Het is alsof hij niet alleen vecht met zijn lichaam, maar ook met zijn hoofd.

De Ridder's dominantie bij ONE Championship

Tijdens zijn tijd bij ONE Championship bewees De Ridder dat hij tot de beste ter wereld behoort. Hij werd kampioen in zowel de lichtzwaargewicht als de zwaargewichtklasse. Een prestatie die weinig vechters hem nadoen. Zijn vechtstijl is erop gericht zijn tegenstanders op de grond te krijgen. Waar hij ze met zijn sterke grappling controleert en vaak laat opgeven via submissions.

In zijn tijd bij ONE nam hij het onder andere op tegen Aung La Nsang, een grote naam in de MMA-wereld. Niet één keer, maar twee keer versloeg hij hem, en dat leverde hem beide kampioensriemen op. Zijn onstuitbare dominantie maakte hem al snel een favoriet onder MMA-fans.

Zijn overstap naar de UFC: nieuwe gevechten, nieuwe kansen

Nu De Ridder de overstap maakt naar de UFC staat hij voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De UFC is wereldwijd bekend als de grootste en meest prestigieuze MMA-organisatie. Het niveau van de vechters is er ontzettend hoog. Het is de plek waar de beste van de beste het tegen elkaar opnemen. Voor De Ridder betekent dit een kans om zichzelf opnieuw te bewijzen dit keer tegen andere toppers.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws