Remy Bonjasky: 'Kickboks comeback maken voor 5 miljoen' Nieuws
Nieuws

Remy Bonjasky: 'Kickboks comeback maken voor 5 miljoen'

Remy Bonjasky: 'Kickboks comeback maken voor 5 miljoen'

Remy Bonjasky de legendarische K-1-vechter heeft er geen trek meer in om op 48-jarige leeftijd terug de ring in te gaan. Tijdens zijn online praatprogramma Warrior Code reageerde hij op het nieuws dat Jerome Le Banner inmiddels 51 jaar oud en net als hij een voormalige K-1 vechter opnieuw de ring in gaat.

Le Banner probeert zich te kwalificeren voor het zwaargewicht toernooi van K-1 in december. Waar ook de bekende vechter Errol Zimmerman aan meedoet. Bonjasky zelf ziet zo'n terugkeer niet zitten. Tenzij er iets bijzonders in het spel is een flinke zak geld.

Le Banner en Zimmerman staan klaar, maar Bonjasky blijft aan de kant

Toen Bonjasky hoorde dat Le Banner zijn comeback gaat maken, kon hij niet anders dan er een grap over maken. "Prima hoor, als die andere pannenkoeken de ring in willen," zei hij met een knipoog. Le Banner is nog altijd hongerig naar gevechten, zelfs op zijn 51e, en hoopt zich in december te kwalificeren voor het zwaargewichttoernooi. Hij krijgt gezelschap van Errol Zimmerman, een andere legende in de kickbokswereld.

Bonjasky bewondert de vechters, maar geeft zelf geen kick om terug te keren. "Ik zie mezelf echt niet meer terug in die ring stappen," zei hij. Voor Bonjasky is het hoofdstuk vechten afgesloten. Hij richt zich nu vooral op zijn werk als trainer en presentator, en dat bevalt hem prima.

Toch zou geld Bonjasky kunnen verleiden

Hoewel Remy duidelijk maakt dat hij voorlopig niet van plan is terug te keren, gaf hij wel een verrassende draai aan het gesprek. "Als ze me 5 miljoen euro bieden, dan sta ik morgen vooraan om weer mee te doen," grapte hij. Dat laat zien dat er voor sommige oud-vechters meer speelt dan alleen de liefde voor de sport. Voor Bonjasky zou geld de doorslag kunnen geven om nog een keer de handschoenen aan te trekken.

Deze uitspraak zegt veel over de aantrekkingskracht van grote bedragen voor oud-kampioenen. De risico’s van een gevecht op latere leeftijd zijn groot, en Bonjasky maakt duidelijk dat het alleen de moeite waard zou zijn als er een stevig financieel voordeel tegenover staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws