'Rico Verhoeven moet stoppen met vechten':  Piek moment Nieuws
Nieuws

'Rico Verhoeven moet stoppen met vechten': Piek moment

'Rico Verhoeven moet stoppen met vechten':  Piek moment

Op 7 december dit jaar zal Rico Verhoeven opnieuw zijn Glory wereldtitel verdedigen tijdens Collision 7. De zwaargewicht kampioen is jarenlang ongeslagen maar de vraag rijst of dit zijn laatste gevecht zal zijn.

Verhoeven's tegenstander wordt bekend op 21 september wanneer Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh het tegen elkaar opnemen in een kwalificatiewedstrijd. Voor velen lijkt dit het perfecte moment voor Verhoeven om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen en dat het liefst met een ongeslagen record.

Levi Rigters of Bahram Rajabzadeh krijgen kans tegen Verhoeven

Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh zullen op 21 september de strijd aangaan om te bepalen wie de kans krijgt om het op 7 december tegen Verhoeven op te nemen. Hoewel beide vechters talentvol zijn, geven experts hen weinig kans tegen de dominante kampioen. Verhoeven die al jarenlang de Glory zwaargewicht titel in handen heeft laten zien de beste in zijn klasse te zijn. Geen enkele kickbokser is erin geslaagd om de 'koning van het kickboksen' van zijn troon te stoten.

Het gevecht op Collision 7 wordt daarom gezien als een nieuwe uitdaging voor de tegenstanders. Maar de verwachtingen zijn laag dat een van hen Verhoeven zal kunnen verslaan. Dit versterkt de gedachte dat het misschien tijd is voor Verhoeven om te stoppen. Terwijl hij nog steeds op de top van zijn kunnen staat.

Het is tijd om te stoppen volgens experts zoals Thom Harinck

Verhoeven heeft een indrukwekkende carrière gehad, maar de jaren beginnen te tellen. Hoewel hij fysiek nog steeds in topvorm lijkt te zijn, vinden veel experts dat het tijd is om zijn carrière af te sluiten. Een van die experts is kickbokspionier Thom Harinck, die van mening is dat Verhoeven moet stoppen zolang hij ongeslagen is.

rico verhoeven

"Rico moet nog één toernooi vechten, deze winnen en dan stoppen," zegt Harinck, die in zijn carrière vele kampioenen heeft zien vallen op het einde van hun carrière. Hij wijst op het voorbeeld van Branco Cikatic, die zijn vechtcarrière afsloot met een overwinning op Ernest Hoost. Cikatic is een van de weinige vechters die erin slaagde om zijn carrière af te sluiten met een winstpartij, een prestatie die voor velen onbereikbaar is.

Blijft Verhoeven ongeslagen en stopt hij op zijn piek?

Hoewel Verhoeven mogelijk nog jaren zou kunnen doorvechten is het onvermijdelijk dat hij op een gegeven moment een tegenstander zal treffen die hem kan verslaan. "Zonder dat kun je niet zeggen dat je ongeslagen bent," benadrukt Harinck.

De vraag die iedereen zich nu stelt is of Verhoeven ervoor zal kiezen om te stoppen op het hoogtepunt van zijn carrière en zijn ongeslagen status te behouden. Op 7 december zal blijken of hij zijn titel succesvol weet te verdedigen tegen de winnaar van Rigters en Rajabzadeh. En of dit gevecht misschien wel zijn laatste zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws