Rico Verhoeven onthult: 'Deze vechtsport had ik ook willen doen' Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven onthult: 'Deze vechtsport had ik ook willen doen'

Rico Verhoeven onthult: 'Deze vechtsport had ik ook willen doen'

Rico Verhoeven staat al jaren aan de top van het kickboksen bij Glory als kampioen. Gevraagd naar welke andere vechtsport hij zou hebben willen beoefend geeft Rico wellicht een onverwacht antwoord, Kung fu.

Tijdes de open van de Martial Arts tentoonstelling in het wereld museum Amsterdam gisteren werd gevraagd aan de Glory ster welke andere Martial Art hij graag had willen doen. "Hmmm, dat is een moeilijk vraag. Maar ik denk Kung Fu, als kind keek ik daar al en deed het na", zei Rico.

"Ik trapte dan en vroeg me af waar de geluidjes waren zoals in de films." Op zich lijkt het Kung Fu een verwonderlijke keuze, waar fans wellicht hadden gedacht dat Rico's interesse in het MMA of boksen zou liggen.

Blik op de tentoonstelling

De tentoonstelling zoomt in op 15 vechtsporten: boksen, capoeira, fighting Cholitas en lucha libre showworstelen, taekwondo, kalaripayattu, karate, kendō, kickboksen, kungfu, māu rākau, Muay Thai, Nguni stokvechten, pencak silat, en zurkhaneh worstelen. Het is de eerste grote tentoonstelling die martial arts uit de hele wereld samenbrengt met bijzondere voorwerpen uit eigen collectie, vele bruiklenen, hedendaagse kunst en video's.

Houten knots (wahaika)_Nieuw-Zeeland vóór 1886

Beleef Martial Arts

Deze tentoonstelling draait om beleving: vechtsporten zijn iets wat je doet. In elke ruimte zijn er meerdere interactieve installaties waarbij je als bezoeker een aantal spiergroepen kunt aanspreken. Vaak eenvoudig en hands-on, een enkele keer geavanceerd, groots en digitaal. Stap in de ring, test je reflexen ervaar de snelheid van Bruce Lee; stoot zo hard je kan tegen de boksbal; kopieer de beweging op het scherm voor je en laat je niet afleiden; strijd virtueel tegen elkaar; etc. etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Martial Arts is te zien van 31 mei 2024 t/m 31 augustus 2025 in Wereldmuseum Amsterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws