Roemeense kampioen Ionut wil bij Glory de ring in: 'Gevaar voor de zwaargewichten' Nieuws
Nieuws

Roemeense kampioen Ionut wil bij Glory de ring in: 'Gevaar voor de zwaargewichten'

Roemeense kampioen Ionut wil bij Glory de ring in: 'Gevaar voor de zwaargewichten'

Iancu Alin Ionut, Roemeens zwaargewicht kampioen heeft een doel en dat is vechten bij Glory Kickboxing. Voor hem was het kickboksen noodzaak om te ontsnappen aan een moeilijke jeugd en moeilijke keuzes.

In Roemenië heeft Iancu alles bereikt wat mogelijk is en mist hij de motivatie om te vechten. Hij zoekt naar nieuwe uitdagingen om hogere doelen te bereiken. en Glory past daar perfect bij. De Roemeen die ook in Nederland traint bij ARJ trainingen de bekende sportschool waar ook topkickbokser Tarik Khbabez traint.

Tegen de redactie van Vechtsport Info zegt Ionut; "Er zijn enkele vechters die ik bewonder en van wie ik hun gevechten heb bekeken, zoals Badr Hari, Gokhan Saki en onze eigen kampioen Daniel Ghita. Ook de nieuwe generatie, zoals Catalin Morosanu, mijn sparringpartner Andrei Stoica en zijn broer Bogdan Stoica, hebben mijn respect."

Trots op prestaties

Ionut zou perfect passen in het plaatjes van Glory die bijvoorbeeld ook Stefan Latescu een opkomende Roemeense ster onder contract heeft, die door Ionut werd verslagen: "Een prestatie waar ik trots op ben, is dat ik met slechts 28 dagen training in 2020 een 8-man toernooi won en voor de eerste keer kampioen werd. Ik versloeg Stefan Latescu in de eerste ronde, en in 2021 verdedigde ik mijn titel opnieuw tegen hem met een TKO-overwinning in de tweede ronde."

Wat Ionut betreft deze zegt over carriere; "Mijn korte termijn doel is om in december opnieuw de Dynamite Fighting Show zwaargewicht kampioen te worden, voor de derde keer." Het is duidelijk dat Ionut zijn sporen al heeft verdiend, maar zeker een taaie tegenstander zou zijn bij de Glory zwaargewichten. Dat Inout een vechter is die niet snel zal opgeven blijkt uit zijn gevecht voor de WKU-titel waar hij met een gebroken arm bleef doorvechten,

"Dit was toen ik vocht tegen Cristian Ristea voor een WKU-titel met 5 ronden regels. In het midden van de tweede ronde brak mijn rechterarm, mijn belangrijkste wapen in de ring. Toch moest ik de volle 5 ronden voltooien met een gebroken arm",aldus Ionut die Glory als zijn volgende uitdaging ziet. "Mijn langetermijndoelen omvatten het bereiken van het hoogste niveau in deze sport, en daarvoor moet ik tekenen bij Glory, waar de beste vechters zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws