Schande: Bellator MMA laat vechter in de kou staan na dure operatie Nieuws
Nieuws

Schande: Bellator MMA laat vechter in de kou staan na dure operatie

Schande: Bellator MMA laat vechter in de kou staan na dure operatie

Bijna een jaar na zijn laatste gevecht in Bellator MMA wacht Sabah Homasi nog steeds op de vergoeding van zijn medische rekeningen na het oplopen van blessures in zijn gevecht tegen Levan Chokheli. Ondanks herhaalde pogingen om de kosten vergoed te krijgen. Heeft Homasi nog steeds ongeveer $12.000 tegoed van de totale $32.000 die hij heeft betaald aan medische uitgaven.

Homasi maakte de situatie voor het eerst openbaar via sociale media in april 2023, waar hij zijn frustratie uitte over het niet vergoeden van zijn ziekenhuiskosten. In zijn bericht vroeg hij andere vechters die betrokken waren bij de PFL/Bellator-fusie of zij ook problemen hadden met het terugkrijgen van hun medische kosten. "Of ben ik de enige?" schreef Homasi.

Ondanks zijn publieke oproep en herhaalde verzoeken, heeft hij nog steeds geen volledige betaling ontvangen, en loopt hij rente over de openstaande schuld.

Verwondingen en operatie uitgesteld op verzoek van Bellator

Homasi raakte ernstig gewond tijdens zijn gevecht met Chokheli, waarbij hij zijn oogkas brak. In een interview met MMA Mania legde hij uit hoe het medische traject na het gevecht verliep. "Ik brak mijn oogkas. Ik ging van het evenement direct naar het ziekenhuis, dus ze wisten wat er aan de hand was," zei Homasi.

Hoewel Homasi aangaf dat hij zijn operatie in de Verenigde Staten wilde laten uitvoeren, werd zijn operatie bijna met enkele weken uitgesteld op verzoek van Bellator. "Ze belden mijn dokter en vroegen of hij de operatie twee tot drie weken kon uitstellen," aldus Homasi. "Ik zei: 'Absoluut niet. Ik moet geopereerd worden.'"

Verantwoordelijkheid ligt bij Paramount, volgens PFL

Nadat Homasi zijn verhaal openbaar maakte, verklaarde PFL mede-eigenaar Donn Davis dat de verantwoordelijkheid voor de openstaande medische rekeningen bij Paramount lag, het bedrijf dat Bellator bezat voordat het in 2023 werd verkocht aan PFL. Davis verklaarde dat het PFL-team probeerde om de situatie recht te zetten, maar dat het om rekeningen ging die Paramount had moeten betalen.

Schande: Bellator MMA laat vechter in de kou staan na dure operatie

"Dat was Paramount die niet betaalde," zei Davis tijdens de Weighing In-podcast. "Wij hebben het probleem niet veroorzaakt. Het gebeurde allemaal voordat wij Bellator kochten. We proberen iemand te laten betalen wat hij tegoed heeft."

Ondertussen zit Homasi vast in de nasleep van deze overname, met geen duidelijkheid over wanneer hij zijn geld zal ontvangen.

Paramount in financiële problemen: verkoop aan Skydance Media

De situatie kan nog gecompliceerder worden door de verkoop van Paramount aan Skydance Media, een deal ter waarde van 8 miljard dollar. Paramount heeft de afgelopen jaren moeite gehad om zijn positie in de entertainmentmarkt te behouden, mede door de dubbele stakingen van schrijvers en acteurs, wat de productie maandenlang stillegde.

Bovendien heeft Paramount's streamingdienst Paramount+ moeite om te concurreren met andere grote spelers zoals Max van Warner Bros. en Netflix. Ondanks de verkoop blijft Homasi zonder oplossing zitten, met geen enkel zicht op wanneer zijn medische kosten worden vergoed.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws