Mike Tyson is 'opgebrand' en kan de ring niet meer in Nieuws
Nieuws

Mike Tyson is 'opgebrand' en kan de ring niet meer in

Mike Tyson is 'opgebrand' en kan de ring niet meer in

Bokspromotor Eddie Hearn heeft kritiek geuit op de geplande bokswedstrijd tussen Mike Tyson en Jake Paul die op 15 november plaatsvindt in het AT&T Stadium in Texas. Tyson is inmiddels 58 jaar oud en Hearn begrijpt niet waarom de legendarische bokser op zijn leeftijd nog in de ring stapt.En ook nog eens voor een professioneel gevecht.

"Wat, wat, wat zijn we in hemelsnaam aan het doen?" zei Hearn tegen de Daily Mail. "Ik ben gelukkig genoeg om een bedrijf te hebben waar we dat niet hoeven te doen, en ik zou dat nooit doen."

Hearn zegt dat Mike Tyson "opgebrand" is en niet meer moet boksen

Eddie Hearn is duidelijk over zijn standpunt. Mike Tyson is volgens hem "opgebrand" en moet op 58-jarige leeftijd niet meer boksen. Hearn zou zelf geen interesse hebben om een gevecht met Tyson op deze leeftijd te promoten. Ondanks de grote naam die Tyson nog steeds is in de sport.

"Wie denkt dat Tyson nu nog in de ring zou moeten staan, heeft niet zijn beste belangen voor ogen of is een idioot," aldus Hearn. "Mike Tyson heeft de bokssport verlaten, wat, 20 jaar geleden? Iets in die richting. Hij was toen al op. Denk je echt dat een vechter die 20 jaar geleden al op was, nu een comeback moet maken?"

Hearn gelooft niet dat Tyson weer in de ring moet stappen, ook niet tegen Jake Paul

Hoewel Mike Tyson slechts tegen Jake Paul vecht, een populaire YouTuber die recent zijn bokscarrière is begonnen, maakt dat volgens Hearn geen verschil. Hij waarschuwt dat Paul, ondanks zijn beperkte ervaring, een krachtige jonge vechter is die elke dag traint en serieuze stoten kan uitdelen.

"Jake Paul is een krachtige jongen. Hij traint elke dag. Hij kan een klap uitdelen," zei Hearn. "Ik begrijp het. Ik begrijp het zakelijke aspect. Ik bekritiseer hen niet, maar voor mij, nee dank je, niet in een miljoen jaar."

Eddie Hearn is niet de enige die gelooft dat Mike Tyson op zijn leeftijd niet meer in de ring zou moeten stappen, maar het gevecht zal hoe dan ook doorgaan, ongeacht wat critici zoals Hearn ervan vinden.

Tyson heeft sinds 2005 niet meer professioneel gebokst, toen hij verloor van Kevin McBride door een stoppage. In 2020 stapte hij nog wel de ring in voor een exhibitiegevecht tegen Roy Jones Jr., dat onbeslist eindigde.

7 claps
7 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws