Eerste Transgender bokser uitgeschakeld op Olympische Spelen Nieuws
Nieuws

Eerste Transgender bokser uitgeschakeld op Olympische Spelen

Eerste Transgender bokser uitgeschakeld op Olympische Spelen

De Filipijnse transgender bokser Hergie Bacyadan is vandaag vroegtijdig uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Parijs. In de ronde van 16 van het vrouwenboksen in de 75kg klasse moest Bacyadan het onderspit delven tegen de zwaar favoriete Chinese Li Qian.

Bacyadan, die eerder furore maakte als transgender atleet, kon geen vuist maken tegen de ervaren Li Qian. De Chinese bokser, die eerder zilver won in Tokio en brons in Rio, was van begin tot eind de betere. De vijf juryleden kenden unaniem een 30-27 overwinning toe aan Li.

Overklast door Chinese Topfavoriete

De nederlaag is een grote teleurstelling voor Bacyadan, die hoopte geschiedenis te schrijven. Met nog maar twee overwinningen nodig voor een olympische medaille, leek een podiumplaats binnen handbereik. Maar kwam het daar niet van.

De discussie over de deelname van transgenders aan het boksen op de Spelen is onderhevig aan flinke discussie. Zo staan naast Bacyadan, Imane Khelif uit Algerije en Lin Yu-Ting uit Taiwan in de spotlights.

Critici vinden dat deze niet deel mogen nemen na eerst gediskwalificeerd te z ijn voor het hebben van mannelijke hormonen. Het Filipijnse boksteam lijdt met het verlies van Bacyadan een nieuwe tegenslag. Eerder werd ook Eumir Marcial uitgeschakeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws