Schokkend: UFC-ster in coma na brute knock-out bij karategevecht Nieuws
Nieuws

Schokkend: UFC-ster in coma na brute knock-out bij karategevecht

Schokkend: UFC-ster in coma na brute knock-out bij karategevecht

James Vick, voormalig UFC-vechter, bevindt zich al een tijdje op een neerwaartse spiraal in zijn carrière. Tijdens zijn laatste vijf gevechten in de UFC werd hij vier keer op brute wijze knock-out geslagen. Eerder deze zomer probeerde Vick zijn record van 1-1 bij Karate Combat te verbeteren door het op te nemen tegen Rafael Alves, maar het liep niet goed af.

Vick leed opnieuw een zware knock-out, en fans en experts vroegen zich steeds meer af waarom hij nog steeds in de ring stapt, gezien de schade die hij in zijn loopbaan heeft opgelopen. Wat velen niet wisten, is dat deze knock-out erger was dan verwacht.

Asim Zaidi uit bezorgdheid over James Vick

Karate Combat-president Asim Zaidi onthulde onlangs dat Vick enkele dagen buiten bewustzijn was na zijn laatste knock-out nederlaag. Tijdens een interview zei Zaidi: “Ik was er live bij, en het was zo’n succesvol evenement. Maar die knock-out verpestte mijn hele stemming. Ik kon gewoon niet blij zijn na dat moment. Hij was enkele dagen bewusteloos. Ze hebben hem in een kunstmatige coma gehouden en hij kreeg beademing om zijn ademhaling stabiel te houden."

Zaidi bezocht Vick toen hij weer bij bewustzijn kwam en vroeg hem wat er was gebeurd. Vick reageerde: “Wat raakte me precies?” Toen Zaidi uitlegde dat het een switch kick was, zei Vick: "Oh man, ik wil terug de ring in." Zaidi gaf echter aan dat hij niet van plan is om Vick opnieuw in de ring te laten stappen. "Ik kan het moreel gezien niet meer doen. Ik ga hem daar niet weer in zetten."

Tijd voor James Vick om andere carrièrepaden te overwegen?

Met zijn 37 jaar lijkt het moment gekomen dat Vick serieus moet nadenken over zijn toekomst. Zijn recente prestaties, in combinatie met de zware fysieke en mentale tol die knock-out verlies met zich meebrengt, werpen de vraag op of het tijd is voor Vick om een ander carrièrepad te kiezen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws