Speciale regels voor Silva vs. Sonnen legende gevecht: 'knock-out of punten?' Nieuws
Nieuws

Speciale regels voor Silva vs. Sonnen legende gevecht: 'knock-out of punten?'

Speciale regels voor Silva vs. Sonnen legende gevecht: 'knock-out of punten?'

Het geplande boksgevecht tussen UFC-legendes Anderson Silva en Chael Sonnen zal geen officiële professionele wedstrijd worden. Eerder deze week reageerden fans enthousiast dat de twee elkaar nog één keer zouden treffen. Nu blijkt dat de bokswedstrijd op 15 juni in Brazilië een oefenwedstrijd wordt.

Chael Sonnen beëindigde zijn carrière in 2019 na een knock-out verlies tegen Lyoto Machida in Bellator. Ook Anderson Silva was al even buiten beeld na zijn nederlaag op punten tegen Jake Paul eind 2022. De voormalig UFC-titelaspirant Sonnen kondigde echter zijn comeback aan om deze zomer tegen Silva te kunnen boksen.

De twee vechters staan op 15 juni op de main card van een evenement in Brazilië. Het gevecht wordt een vijf-ronden durende bokswedstrijd met een limiet van 216 pond (ongeveer 98 kilogram). Zoals eerder vermeld, is er een belangrijk detail over het gevecht.

Oefengevecht met winnaar, maar geen invloed op record

Zoals eerder deze week gemeld door MMA Fighting's Guilherme Cruz, zal Anderson Silva vs. Chael Sonnen III een exhibition match zijn. Dit betekent dat de wedstrijd geen invloed zal hebben op de professionele records van beide vechters. Daarnaast zullen de boksers gebruik maken van 14-ounce handschoenen, die iets groter zijn dan gebruikelijk.

Geyza Caryny, president van de National Boxing Council Brazil, bevestigde dit nieuws op maandag aan MMA Fighting. Wel benadrukte ze dat er wel een winnaar zal worden uitgeroepen op de vechtnacht, ondanks dat het geen invloed heeft op de professionele boksrecords. Voor Anderson Silva is dit de tweede exhibition match in zijn carrière.

Eerdere dominantie in oefenwedstrijd

In mei 2022 domineerde 'The Spider' Bruno Machado tijdens de undercard van Floyd Mayweather vs. Don Moore. Echter, omdat het een exhibition was, werd de wedstrijd niet door juryleden beoordeeld. Dit zal naar verwachting wel het geval zijn bij Anderson Silva vs. Chael Sonnen III. Hoewel de wedstrijd geen officiële status heeft, zullen beide vechters ongetwijfeld voor de winst gaan op de vechtnacht.

De verwachting is dat de bokswedstrijd tussen Anderson Silva en Chael Sonnen een einde zal maken aan hun 14 jaar durende rivaliteit. In hun eerste ontmoeting bij UFC 117 wist 'The Spider' een achterstand om te buigen naar een overwinning via submission in de vijfde ronde. Ook in het rematch twee jaar later hield Silva de overhand en versloeg Sonnen via knock-out in de tweede ronde.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws