Stijf van de doping! Had Glory kickbokser oneerlijk voordeel in de ring? Nieuws
Nieuws

Stijf van de doping! Had Glory kickbokser oneerlijk voordeel in de ring?

Stijf van de doping! Had Glory kickbokser oneerlijk voordeel in de ring?

Joilton Lutterbach, die op het punt stond om zijn debuut te maken bij de UFC, heeft gisteren bekend dat hij doping heeft gebruikt. De Braziliaanse vechter had gehoopt dat de middelen die hij gebruikte om fit te worden tijdig uit zijn lichaam zouden zijn verdwenen voor de dopingtest.

Helaas voor Lutterbach was dit niet het geval en werd hij betrapt, waardoor hij werd geschorst en zijn gevecht van aankomende zaterdag werd gecanceld.

Deze onthulling heeft geleid tot vragen over of Lutterbach ook doping heeft gebruikt tijdens zijn wedstrijden bij Glory. Lutterbach vocht drie keer voor de kickboksorganisatie en won twee van die gevechten. Een van die overwinningen was tegen Mark Tijsburg, die er tijdens Glory 82 in november 2022 weerloos uitzag. Speelde doping hierbij een rol in het voordeel van Lutterbach?J

Stijf van de doping! Had Glory kickbokser oneerlijk voordeel in de ring?
Joilton Lutterbach (L) in gevecht met Mark Tijnsburg

Veel vechtsporters gebruiken doping?

"Het is geen geheim dat sommige vechtsporters middelen zoals EPO gebruiken, deze op tijd afbouwen en dan niet betrapt worden," aldus een insider. "Zelfs grote kampioenen doen dit."

Het dopingbeleid van Glory tijdens de periode dat Lutterbach deelnam aan de organisatie staat ter discussie. De kickboksorganisatie heeft echter al grote stappen gezet om het beleid te verbeteren, mede door druk van Glory-kampioen Rico Verhoeven, die een schone sport voorstaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws