Thian de Vries zegt gevecht in Amerika af: 'Loyaliteit boven alles' Nieuws
Nieuws

Thian de Vries zegt gevecht in Amerika af: 'Loyaliteit boven alles'

Thian de Vries zegt gevecht in Amerika af: 'Loyaliteit boven alles'

Thian de Vries, topkickbokser en Enfusion kampioen, heeft zijn geplande gevecht in Salt Lake City, Verenigde Staten, afgezegd. De reden? Zijn coach, Luc Verheije, mocht het land niet in vanwege een afgewezen visumaanvraag.

De Vries zou deelnemen aan een Karate Combat-evenement, maar zonder zijn coach voelt hij zich niet comfortabel in de ring. Dit laat zien hoe sterk de band is tussen de kickbokser en zijn coach, ondanks de teleurstelling van het mislopen van dit grote gevecht.

Visumproblemen voor Coach Verheije

Luc Verheije, voormalig wereldkampioen kickboksen en coach van De Vries, werd geweigerd door de strikte Amerikaanse regelgeving voor visumaanvragen. Door zijn verleden met een strafblad, waaronder veroordelingen voor mishandeling, werd zijn ESTA-aanvraag tot twee keer toe afgewezen.

Verheije, die lange tijd als uitsmijter werkte, geeft zelf aan zich niet te schamen voor zijn verleden, maar is teleurgesteld dat dit nu zijn rol als coach in de weg staat.

Toekomstplannen voor De Vries

Ondanks deze tegenvaller, heeft Thian de Vries zijn blik op de toekomst gericht. Hij hoopt nog steeds ooit deel te nemen aan Karate Combat en misschien zelfs door te breken naar de Amerikaanse mixed-martial-artsorganisatie UFC.

In de tussentijd blijft hij vechten in andere competities. Zo staat hij dit weekend alweer in de ring in België voor een partij bij Enfusion en verdedigt hij in november zijn titel in Groningen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws