Top Kickboksfilm in aantocht! 'Legende als zichzelf in hoofdrol' Nieuws
Nieuws

Top Kickboksfilm in aantocht! 'Legende als zichzelf in hoofdrol'

Top Kickboksfilm in aantocht! 'Legende als zichzelf in hoofdrol'

Benny "The Jet" Urquidez een van de beste kickboksers ooit krijgt in 2025 naar verwachting een eigen filmdocumentaire. Deze zal gaan over het leven van de Amerikaanse kickbokslegende.

Hollywood-actiester Keanu Reeves, bekend van zijn rollen als Neo in de sciencefiction martial arts-film The Matrix (en de vervolgen) en als huurmoordenaar John Wick in de gelijknamige filmseries zal de docuserie mede produceren. Samen met Oscarwinnaar en producer Fisher Stevens.

De documentaire, simpelweg getiteld "The Jet", wordt geregisseerd door Emmy-genomineerde sportdocumentaire-editor Jennifer Tiexiera, zo meld Beyondkick..

Keanu Reeves deelt zijn enthousiasme over de documentaire "Benny is een echte mentor en heeft een diepgaande, maar onderschatte impact gehad op zowel cinema als martial arts. Ik ben enorm enthousiast om zijn verhaal met de wereld te delen."

Benny "The Jet" Urquidez: een leven vol vechtsport

Benny Urquidez nu 71 jaar begon in 1974 met full-contact karate en bouwde een indrukwekkende staat van dienst op met 49 overwinningen, 1 nederlaag, 1 gelijkspel en 3 no contests. In werkelijkheid zou hij meer dan 63 gevechten hebben gevoerd.

De Californische vechter stond bekend om zijn gevechten over de hele wereld, onder wisselende regels, van de Verenigde Staten tot Japan en zelfs Nederland. De 71-jarige vechtsporter kreeg zijn bijnaam dankzij zijn verwoestende spinning back kick, waarmee hij menig tegenstander naar de grond stuurde.

Blijvende impact op filmwereld

Na zijn professionele vechtcarrière richtte Urquidez zich op acteren en vechtchoreografie. "The Jet" liet een belangrijke stempel achter op martial arts in de mainstream cultuur, met rollen in films als Wheels on Meals (1984) en Dragons Forever (1988).

Hierin werkte hij samen met vechtlegendes als Jackie Chan en Sammo Hung. Naast een cameo in de campy videogame-verfilming Street Fighter (1994), verzorgde hij ook de fysieke training voor een groot deel van de cast.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws