Topbokser Devin Haney sleept rivaal Ryan Garcia voor de rechter Nieuws
Nieuws

Topbokser Devin Haney sleept rivaal Ryan Garcia voor de rechter

Topbokser Devin Haney sleept rivaal Ryan Garcia voor de rechter

Het lijkt erop dat Devin Haney en Ryan Garcia nog niet klaar zijn met elkaar. Zes maanden na hun gevecht in april is het conflict tussen de twee boksers verplaatst van de ring naar de rechtszaal. Haney heeft namelijk een aanklacht ingediend tegen Garcia voor mishandeling en fraude, en dat allemaal na een gefaalde drugstest.

In april stonden Devin Haney, 'The Dream', en Ryan Garcia, 'KingRy', tegenover elkaar in New York. Dit was hun eerste ontmoeting als professionals. Ze hadden elkaar als amateurs al zes keer eerder bestreden, met elk drie overwinningen. Verwachtingen waren hooggespannen, vooral voor Haney, die als de grote favoriet de ring in stapte. Na Garcia's verlies tegen Gervonta Davis, dachten velen dat Haney hem wel makkelijk zou verslaan.

Maar daar vergisten ze zich in. Garcia kwam sterk uit de hoek, sloeg Haney meerdere keren tegen de grond en won uiteindelijk op punten. Het feest duurde echter niet lang, want na het gevecht bleek dat Garcia positief was getest op ostarine, een verboden middel. Zijn winst werd ongeldig verklaard en hij kreeg een schorsing van een jaar.

Devin Haney pikt het niet en eist miljoenen

Toen het nieuws over de positieve drugstest naar buiten kwam, liet Haney meteen weten dat hij juridische stappen zou nemen. En dat was geen bluf. Hij heeft Garcia aangeklaagd omdat hij zegt dat het gevecht hem niet alleen fysieke schade heeft opgeleverd, maar ook zijn reputatie heeft geschaad. Dit kost hem volgens Haney miljoenen en hij voelt zich mentaal flink aangedaan door de situatie.

De aanklacht is nu officieel en verschillende bronnen hebben bevestigd dat Haney vol gas gaat met deze rechtszaak. Hij wil compensatie voor de schade die hij zegt te hebben opgelopen door Garcia's dopingschandaal.

Ryan Garcia houdt zich stil over de aanklacht van Haney

En hoe reageert Garcia op dit alles? Heel kort en krachtig: hij heeft geen reactie. In een bericht op sociale media liet hij weten dat hij geen commentaar heeft op de rechtszaak. Tot nu toe hebben ook zijn management en team niets gezegd, en dat zegt misschien al genoeg. Het is nu afwachten wat er verder gaat gebeuren.

Ondertussen blijft de rivaliteit tussen Haney en Garcia de gemoederen bezighouden. Ze hebben allebei al vaker gehint op een rematch, maar dat kan op zijn vroegst pas volgend jaar gebeuren. Bovendien heeft Garcia nog andere mogelijke tegenstanders op zijn radar, zoals een rematch tegen Gervonta Davis.

Aan de andere kant zit Haney nu zonder promotor. Na zijn verlies in april brak hij met Eddie Hearn en onlangs hadden de twee zelfs een flinke ruzie tijdens het gevecht tussen Anthony Joshua en Daniel Dubois. Het lijkt er dus niet op dat Hearn Haney zal steunen in deze rechtszaak.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws