Nieuws

Tyson Fury pakt zijn wraak op Usyk: Undisputed is hier

Op 11 oktober wordt Undisputed gelanceerd, een boksspel dat de lat hoger legt dan ooit tevoren. Het belooft het meest realistische boksspel te worden dat we tot nu toe hebben gezien. Zo realistisch zelfs dat boksers als Tyson Fury, die zelf in de game te vinden zijn, achter hun console zullen kruipen om in virtuele wraakgevechten hun verlies te herzien.

Fury, die recent verloor van Oleksandr Usyk, zal volgens velen zijn kans grijpen om vanuit zijn luie stoel revanche te nemen met een knock-out.

De eerste indrukken van Undisputed na een jaar testen

Ik speel Undisputed al meer dan een jaar via early access op de PC en heb de afgelopen week uitgebreid de PlayStation 5-versie getest. Hoewel de online servers nog niet volledig operationeel zijn, heb ik genoeg ronden gespeeld om een duidelijk beeld te krijgen van deze eerste grote boksgame in meer dan tien jaar. Hoewel ik nog geen definitieve score wil geven zonder tien online gevechten te hebben gedaan, zijn er zeker vijf aspecten waar Steel City Interactive indruk mee maakt.

Een divers roster met 81 unieke vechters

Bij de lancering van Undisputed bevat het spel 81 unieke vechters, verdeeld over tien verschillende divisies: acht mannen- en twee vrouwenklassen. Daarnaast zijn er meerdere versies van verschillende boksers in meerdere gewichtsklassen. Het aantal vechters is meer dan voldoende voor de lancering, en Steel City Interactive heeft beloofd dat dit aantal na de lancering nog zal groeien met zowel gratis als betaalde updates. Voor fans van sportgames is dit altijd een interessante DLC-optie.

Gedetailleerde renders van bokslegendes en huidige sterren

Niet alleen is het roster uitgebreid, maar de details in de renders van de vechters – zowel de legendarische boksers van vroeger als de huidige kampioenen – zijn verbluffend. Boksers als Riddick Bowe, Larry Holmes, en Muhammad Ali zijn net zo gedetailleerd weergegeven als moderne sterren zoals Canelo Alvarez, Tyson Fury en Terence Crawford. De visuele kwaliteit van de vechters in Undisputed maakt meteen indruk.

Traits die het verschil maken tussen vechters

In veel sportgames zie je dat personages speciale eigenschappen hebben die hen uniek maken. In Undisputed heet dit het "Traits"-systeem, en het is duidelijk dat dit is ontwikkeld door mensen met verstand van boksen. Neem bijvoorbeeld Canelo Alvarez, die de 'Body Worker' en 'Liver Destroyer'-traits heeft. Dit betekent dat zijn aanvallen op het lichaam respectievelijk 25% en 50% meer schade doen, precies zoals we van de echte Canelo kennen. Deze traits zorgen ervoor dat elke vechter een eigen, unieke stijl heeft, wat de game-ervaring nog realistischer maakt.

Prize Fights: een eerbetoon aan bokshistorie

Net als veel andere sportgames heeft Undisputed live evenementen ingebouwd in de vorm van Prize Fights. Hoewel dit onderdeel nog niet volledig is uitgewerkt bij de release, biedt het concept een mooie kans om recente boksgebeurtenissen na te spelen of om legendarische momenten uit de boksgeschiedenis te eren. Het is interessant om te zien hoe dit element zich na de lancering verder ontwikkelt.

Wat je kunt verwachten qua updates en groei

Undisputed is volledig speelbaar bij de release, maar Steel City Interactive en uitgever Deep Silver hebben aangegeven dat het spel regelmatig zal worden geüpdatet met nieuwe gameplay- en contentverbeteringen. Het lijkt erop dat ze zich niet vastleggen op jaarlijkse releases, zoals sommige andere sportgames doen. In plaats daarvan kiezen ze voor regelmatige updates, vergelijkbaar met hoe EA UFC zijn games blijft vernieuwen met nieuwe vechters, arena’s en meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws