Tyson Fury razend op 'klootzak' Anthony Joshua: 'miljoenen kwijt' Nieuws
Nieuws

Tyson Fury razend op 'klootzak' Anthony Joshua: 'miljoenen kwijt'

Tyson Fury razend op 'klootzak' Anthony Joshua: 'miljoenen kwijt'

Tyson Fury heeft zijn woede niet onder stoelen of banken gestoken na het gevecht tussen Anthony Joshua en Daniel Dubois. In een volgepakt Wembley Stadium werd Joshua door Dubois in de vijfde ronde knock-out geslagen. Voor Fury had deze nederlaag een flinke financiële impact, en hij liet weten dat hij woest is op Joshua. “Die stomme klootzak heeft me 150 miljoen gekost,” zei Fury vol frustratie na afloop.

Daniel Dubois bleek zaterdagavond simpelweg te sterk voor Anthony Joshua. Met 96.000 toeschouwers om hen heen was de spanning in Wembley om te snijden, maar Dubois had vanaf het begin de controle. Joshua kreeg rake klappen te verduren, en in de vijfde ronde was het einde verhaal: een knock-out. Het verlies van Joshua was een harde klap, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor zijn fans en de bokswereld.

Dubois veel te sterk voor Joshua in historisch Wembley gevecht

De sfeer in Wembley was zoals altijd groots. Het publiek genoot van een spectaculaire avond, compleet met een optreden van Liam Gallagher. Toch was niet iedereen enthousiast. Tommy Fury, de halfbroer van Tyson Fury, werd opvallend genoeg flink uitgejoeld door het publiek toen hij in beeld kwam.

Na het gevecht was het vooral Tyson Fury die duidelijk maakte dat hij er flink van baalde. In een vurige reactie vertelde Fury dat Joshua’s verlies hem 150 miljoen pond had gekost. Hij refereerde hiermee aan het langverwachte gevecht tussen hem en Joshua, dat al een tijdje in de lucht hing. Nu Joshua knock-out is gegaan, lijkt dat supergevecht verder weg dan ooit.

Fury is boos: ‘Joshua’s verlies heeft me miljoenen gekost’

Voor Fury, die eerder dit jaar zelf verloor van Oleksandr Usyk had dit gevecht met Joshua een enorme publiekstrekker kunnen zijn. Het was een potentiële klapper die wereldwijd miljoenen kijkers had aangetrokken. Nu Joshua heeft verloren is de kans op dat grote gevecht aanzienlijk kleiner geworden.

Wat betekent Joshua’s nederlaag voor zijn carrière?

Met de nederlaag tegen Dubois is de toekomst van Anthony Joshua in het boksen opnieuw onzeker. Ooit was hij de gouden jongen van de sport, maar zijn laatste reeks gevechten laat zien dat hij zijn dominante vorm kwijt is. De vraag is nu of Joshua zich ooit nog kan herpakken en de top kan bereiken.

Bovendien is de bokswereld meedogenloos. Nieuwe talenten zoals Daniel Dubois staan klaar om het stokje over te nemen, en Joshua lijkt steeds meer terrein te verliezen. Het verlies van zaterdag kan weleens de druppel zijn die zijn carrière in gevaar brengt.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws