Tyson Fury trapt kickbokser zwaar onderuit: 'Van Rico geleerd' Nieuws
Nieuws

Tyson Fury trapt kickbokser zwaar onderuit: 'Van Rico geleerd'

Tyson Fury trapt kickbokser zwaar onderuit: 'Van Rico geleerd'

Tyson Fury, het beroemde Engelse boksicoon, heeft recentelijk laten zien dat hij meer in huis heeft dan alleen boksen. In een video die hij op Instagram deelde, demonstreerde Fury zijn indrukwekkende kickbokstalenten, wat volgens insiders te danken is aan zijn training met de Nederlandse Glory-kampioen Rico Verhoeven.

In de video is te zien hoe Tyson Fury, ook wel bekend als de "Gypsy King", wordt uitgedaagd om een lowkick uit te voeren in een kickboksschool. Onder het toeziend oog van Kancho Robert McInnes, die Fury nog even snel wat advies influistert, voert de bokslegende de trap uit. De kracht van Fury’s lowkick blijkt indrukwekkend, want de kickbokser gaat meteen onderuit.

"Dat heeft Rico Verhoeven hem vast geleerd," reageerde Perry Ubeda, een van de beste kickboksers die Nederland heeft voortgebracht.

Connectie met Rico Verhoeven

De connectie tussen Tyson Fury en Rico Verhoeven is volgens insiders duidelijk zichtbaar in Fury’s techniek. De twee kampioenen hebben in het verleden samen getraind, en het lijkt erop dat Verhoeven Fury een aantal waardevolle kickbokstips heeft meegegeven. Dit versterkt de speculatie dat Fury mogelijk overweegt om een uitstapje te maken naar de kickbokswereld.

Saoedi-Arabië en nieuwe uitdagingen?

Tyson Fury tagde in zijn post ook de sportminister van Saoedi-Arabië Turki Al-Shaikh. Die bekendstaat om het organiseren van grote vechtsportevenementen. Al-Shaikh speelt een belangrijke rol in de promotie van boksevenementen in Saoedi-Arabië en heeft eerder gewerkt aan grootschalige gevechten in het Midden-Oosten.

Hoewel Fury niet expliciet heeft aangekondigd dat hij een overstap naar kickboksen overweegt maakt de video duidelijk dat hij zeker niet vreemd is van de sport. Of het publiek een cross-over gevecht van de Gypsy King mag verwachten blijft nog de vraag. Eén ding is zeker het idee spreekt aan bij fans van zowel boksen als kickboksen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws