UFC aast op meer GLORY-kampioenen: Is dit de volgende? Nieuws
Nieuws

UFC aast op meer GLORY-kampioenen: Is dit de volgende?

UFC aast op meer GLORY-kampioenen: Is dit de volgende?

Dana White, de baas van de UFC, suggereerde onlangs dat het geld in de UFC een belangrijke reden is waarom topkickboksers van GLORY overstappen naar de MMA. Hiermee impliceerde White volgens critici dat deze vechters bij GLORY onderbetaald worden en een groter platform willen om gezien te worden.

Afgelopen nacht kreeg Artem Vakhitov een van de meest succesvolle GLORY-kickboksers ooit een contract aangeboden bij de UFC. Vakhitov moest hiervoor wel strijden voor de ogen van Dana White in diens talentenprogramma Dana White’s Contender Series (DWCS). Bij het gevecht was ook UFC-kampioen Alex Pereira aanwezig, een oud-rivaal van Vakhitov.

Artem Vakhitov krijgt UFC-contract na opvallend optreden

Het was Pereira die erop aandrong dat White Vakhitov een contract zou geven. Dit leek op het eerste gezicht misschien een nobele daad, maar het was vooral een welverdiende kans voor Vakhitov. De Rus werd namelijk enkele jaren geleden door GLORY zonder pardon aan de kant gezet. Dit nadat Rusland Oekraïne binnenviel. Deze beslissing blijft tot op de dag van vandaag een controversieel onderwerp in de vechtsportwereld.

Meer aandacht voor Vakhitov in UFC dan in hele kickbokscarrière

Dana White legde uit dat de opzet van de Contender Series een enorme boost kan geven aan de carrière van vechters zoals Vakhitov. “Je wordt op woensdagavond een ster nadat je hebt gevochten,” zei White.

Volgens hem hebben meer mensen Artem Vakhitov deze avond zien vechten dan tijdens zijn gehele kickbokscarrière bij GLORY.

UFC trekt steeds meer talent aan uit GLORY

White gaf ook aan dat hij het fascinerend vindt dat zoveel kickboksers uit de stal van Israël Adesanya en Alex Pereira – vechters die eerder bij GLORY succesvol waren – het zo goed doen in de UFC. White liet doorschemeren dat hij openstaat voor het aantrekken van nog meer kickboksers naar de MMA.

Dit vormt een serieuze bedreiging voor GLORY. Ook Donovan Wisse, de huidige GLORY-kampioen, heeft laten weten interesse te hebben in een overstap naar de MMA en de UFC. Terwijl GLORY zelf talent weghaalt bij organisaties zoals Enfusion, K-1 en ONE Championship, lijkt de UFC op zijn beurt een broedplaats voor kickbokstalent te hebben gevonden in GLORY.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws