UFC baas toont geen genade, laat topvechters verdwijnen: 'Gewist' Nieuws
Nieuws

UFC baas toont geen genade, laat topvechters verdwijnen: 'Gewist'

UFC baas toont geen genade, laat topvechters verdwijnen: 'Gewist'

Als het gaat om Dana White, de grote baas van de UFC, kun je maar beter oppassen. Hij staat bekend om zijn directe aanpak, en als hij boos wordt op een vechter, kan dat hun hele carrière in de UFC beïnvloeden. Sommige grote namen uit de sport zijn zelfs bijna uit de geschiedenisboeken verdwenen, simpelweg omdat ze ruzie kregen met Dana.

Hier zijn vijf UFC-legendes die ooit op het toppunt van hun carrière stonden, maar door conflicten met White van de radar verdwenen.

Francis Ngannou’s val uit de UFC

Francis Ngannou was dé man in de zwaargewichtklasse. Zijn stoten waren zo krachtig dat ze werden vergeleken met de impact van een rijdende Ford Escort. Het leek alsof hij alles had: kracht, snelheid en de steun van Dana White. Maar toen Ngannou betere contractvoorwaarden wilde, botste het. De UFC weigerde, en White begon zijn naam langzaam maar zeker te wissen uit de UFC-geschiedenis. Het dieptepunt? Ze gaven de eer voor ‘eerste Kameroense UFC-vechter’ aan iemand anders. Dat is wel erg kinderachtig.

Tito Ortiz en de eeuwige ruzie met Dana White

Tito Ortiz is zo’n naam die je niet kunt vergeten als je denkt aan de vroege dagen van de UFC. Hij was één van de eerste supersterren, maar zijn relatie met Dana White was op z’n zachtst gezegd explosief. Tito kwam zelfs naar een weging met een shirt waarop stond: “Dana is mijn bitch.” Het werd nog gekker toen ze besloten om hun ruzie op te lossen in een boksring. Dat gevecht kwam er nooit, maar hun fittie bleef doorgaan. Dana doet sindsdien alsof Tito nooit echt belangrijk is geweest voor de UFC, ondanks alles wat hij heeft bereikt.

Wanderlei Silva, de "Axe Murderer" die in de schaduw werd gezet

Wanderlei Silva was een monster in de ring. Iedereen was bang voor hem, en met goede reden. Maar zijn tijd in de UFC eindigde in mineur toen hij een dopingtest ontweek. Hij werd geschorst en barstte los in de media, waar hij onder andere UFC-baas Dana White beschuldigde van het manipuleren van gevechten. Het leek erop dat de UFC hem snel probeerde te vergeten, ondanks zijn indrukwekkende prestaties. Toch wisten ze hem in 2024 alsnog in de Hall of Fame te krijgen. Blijkbaar kan zelfs de UFC niet om zijn nalatenschap heen.

Randy Couture’s gevecht buiten de ring

Randy Couture is een absolute legende in de MMA-wereld, maar zijn relatie met Dana White was allesbehalve vlekkeloos. Het begon allemaal met contractproblemen in 2007, toen Couture besloot zijn titel neer te leggen en de UFC de rug toe te keren. Dit leidde tot een flinke juridische strijd. Na zijn pensioen ging Couture voor concurrent Bellator werken, en dat viel natuurlijk niet goed bij Dana. Het werd zo erg dat hij zelfs zijn zoon niet mocht coachen bij een UFC-evenement. Dana leek vastberaden om Randy’s prestaties in de UFC te minimaliseren.

Frank Shamrock, de originele UFC-superster die verdween

Frank Shamrock was de eerste grote ster in de UFC. Hij was zijn tijd ver vooruit, zowel in de ring als daarbuiten. Maar toen Dana White aan het roer kwam, begonnen de problemen. Frank was het niet eens met de toekomstvisie van de UFC en besloot over te stappen naar Strikeforce. Sindsdien heeft de UFC zijn naam bijna volledig uit hun geschiedenis gewist. Shamrock blijft echter kritisch op de UFC, vooral op hun pogingen om zijn prestaties te bagatelliseren. Zijn ruzie met Dana is nog steeds een van de meest bittere in de geschiedenis van de sport.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws