Nieuws

UFC-baas White sluit deur voor kampioen Pereira: 'Geen denken aan'

Dana White, de president van de UFC, heeft zich uitgesproken tegen de plannen van UFC-vechter Alex Pereira om een overstap naar het boksen te maken. White benadrukte zijn afkeer van "cross-over gevechten", waarin vechters van verschillende disciplines tegen elkaar uitkomen en sluit de deur i voor de Braziliaan.

Tegelijkertijd maakte White bekend dat hij zelf wil investeren in de bokswereld, maar hij wil dat vechters binnen hun eigen discipline blijven.

Dana White benadrukt afkeer van cross-over gevechten

Tijdens een recent interview liet Dana White duidelijk weten geen voorstander te zijn van het idee dat Alex Pereira, een van zijn topvechters, de overstap naar het boksen maakt. White zei: "Ik denk daar niet eens over na, ik haat cross-over gevechten."

Hij maakte hiermee zijn afkeer van het combineren van verschillende vechtsporten duidelijk, zoals het mixen van MMA en boksen, wat volgens hem de focus op de sterktes van elke sport vertroebelt.

Respect voor Pereira's ambities, maar liever in eigen discipline

Hoewel White respect heeft voor de ambities van Alex Pereira, maakte hij duidelijk dat hij liever ziet dat vechters binnen hun eigen discipline blijven. "Ik respecteer het feit dat [Alex] het wil doen... maar ik wil dat iedereen op zijn eigen pad blijft," voegde hij eraan toe.

Volgens White is het belangrijk dat vechters zoals Pereira hun carrière in hun eigen sport voortzetten, zonder afleiding van andere disciplines.

Dana White investeert fors in de bokswereld

Ondanks zijn afkeer van cross-over gevechten, heeft Dana White grote plannen om zelf in de bokswereld te stappen. Hij heeft aangekondigd een flinke som geld te willen investeren in de sport, om het boksen nieuw leven in te blazen. White’s plan is om de bokswereld te professionaliseren en het sportevenement naar een nieuw niveau te tillen. "Ik geloof in de kracht van boksen, maar het moet op de juiste manier gebeuren," aldus White.

In 2017 liet White UFC-ster Conor Mcgregor toe om een bokswedstrijd te houden tegen legende Floyd Mayweather jr. Dit leverde miljoenen op en sinds die tijd vergaarde McGregor een fortuin en leek geen hasst te maken om terug te keren naar de UFC. Wellicht dat White zijn aversie tegen vechters die overstappen daar aan ten grondslag ligt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws